John Digweed у клубу Барутана

Иноватор на светској електронској сцени, светски популаран продуцент и глумац наступа у Београду

Субота 29. јул 2017.

cover image

Организација која креира врхунске журке, Блендер, вечерас, 29. јула у престоницу доводи планетарно популарног ди-џеја. John Digweed наступа у клубу Барутана са одличном домаћом подршком. Леа Добричић и Bokee од 23:00 загревају публику за провод који ће трајати до 06:00. Карте су доступне на свим продајним местима Eventim и Gigstix мреже.


Уметник прогресив правца из Британије ове године прославља 35 година бављења ди-џејингом. Каријеру је започео већ са 15 година, а први значајан корак је направио током 1993. године. John Digweed и Sasha су креирали прву комерцијалну клупску компилацију "Rennaisance: The Mix Collection" и заувек променили начин употребе микс компилационих дискова. То је био први микс це-де а да је маркетиншки инспланиран. Убрзо су изашла наредна издања "Northern Exposure" и компилације за етикету Global Underground, а затим и едиција "Live in…" на којој је гостовао продуцент из Новог Сада, Last of Me. John Digweed се 2001. године, захваљујући гласовима публике нашао на првом месту чувене листе DJ MAG, а у ТОП 10 ди-џејева се задржао готово десет година. Радио шоу који емитује, "Transitions", је један од најпопуланијих и најквалитетнијих радио емисија на свету. Његов пројекат недељно слуша око 14 милиона људи из 45 земаља.

John Digweed је власник издавачке куће "Bedrock Records" са којом постиже велики успех, посебно у сарадњи са Nick Muir-ом. Сарадници су креирали велики број хитова од којих је чувени "For What You Dream Of" из филма "Trainspotting" апсолутно најпопуланији. Guy J, Herny Saiz, Hernan Cattaneo, Danny Howels, Christian Varela, Marco Bailey и многи други су потписали уговор са његовом етикетом и тако овезбедили себи популарност и квалитет на техно и прогресив-хаус сцени. У припреми је јубиларно 100. издање за "Bedrock Records" ће бити резултат заједничког продукцијског подухвата са некадашњим чланом "Underworld" бенда и провереним сарадником, Nick Muir-ом.


Светску славу овај невероватно талентовани уметник је стекао захваљујући вишедеценијском раду у електронској музици. Истанчан укус и посвећеност техно звуку су му донеле титулу незванично најбољег андерграунд ди-џеја на свету. Читавих десет година резидентуре у чувеном клубу "Tvil" у Њујорку су још један податак из богате биографије врхунског ди-џеја и продуцента који у сетовима успешно комбинује техно, минимал, tech house и progressive house.


ПОВЕЗАНО