Sajam etno hrane i pića 2017

Najveći regionalni gastronomski spektakl

Ponedeljak 20. nov 2017.

cover image

12. Sajam etno hrane i pića se održava od 22. do 25. novembra na Beogradskom sajmu. Vodeći domaći proizvođači prepoznatljivih specijaliteta i kvalitetnog pića od organskih sirovina, ručno rađeni, sa geografskim poreklom će biti predstavljeni brojnim posetiocima.


Manifestacija ima za cilj da promoviše najbolje prehrambene proizvode iz Srbije, zatim da brendira robne marke etno proizvoda i pruži podršku svim proizvođačima. Sve ovo sa idejom da se srpski specijaliteti plasiraju na globalno tržište na što bolji način, uz najviše standarde. U duhu starih običaja, tradicionalna zdravica dobrodošlice biće organizovana i ove godine. Očekuje se preko 400 izlagača koji će pored 2.000 proizvoda otkriti i posebne recepture za pripremu nacionalnih specijaliteta. Tokom revijalnog dela publika će imati mogućnost da degustira i specifična jela koja nisu toliko aktuelna.


Hala 3 Beogradskog sajma će na jednom mestu okupiti proizvođače tradicionalnih proizvoda, regionalne privredne komore, zadružne saveze, gradske i opštinske uprave, akreditovane laboratorije, proizvođače opreme za proizvodnju, serviranje i pakovanje tradicionalnih proizvoda i proizvođače sadnog i semenskog materijala. Pokrovitelj događaja je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije, a podršku su pružile Privredna komora Srbije i Zadružni savez Srbije.