Veliko finale karavana Izađi mi na teglu

Najbolji majstori ajvara iz cele Srbije 7. oktobra na Adi Ciganliji

Petak 06. okt 2023.

cover image

Veliko finale desete sezone najvećeg gastronomskog karavana na Balkanu "Izađi mi na teglu" se održava u subotu, 7. oktobra sa početkom u 11:00 na Adi Ciganliji.

"Kameni grad" će biti poprište na kome će 30 takmičarskih ekipa iz cele Srbije ukrstiti svoje varjače i pokušati da osvoje titulu kraljeva ajvara. Karavan je tokom mesec i po dana obišao 15 gradova od severa do juga Srbije, tako da je do sada na takmičenju učestvovalo preko 150 ekipa. Šampioni i vice šampioni gradskih kvalifikacionih takmičenja još jednom će "izaći na teglu" i pokazati ko je vlasnik najboljeg recepta za spremanje ajvara za 2023. godinu.


Svi učesnici će, prema već ustaljenom običaju, predstaviti mesto i kraj iz kojeg dolaze na jedan autentičan način, ističući tradiciju, negovanje lokalnih običaja i gastronomske specijalitete, tako da posetioce, pored najboljeg ajvara očekuju degustacije i drugih gurmanluka vrednih domaćina. Pored takmičarskog dela, učesnike i posetioce tokom celog dana očekuje muzički i zabavni program, a biće organizovane i zabavne nagradne igre.

Stručni žiri će u 18:00 proglasiti pobednike, koji će pored titule dobiti i vredne nagrade. U proteklih devet izdanja nacionalnog takmičenja titulu šampiona su odnele ekipke iz Leskovca, Kovačice, Bele Palanke, Kanjiže, Brusa, Kuršumlije, Dimitrovgrada, Vladičinog Hana i Kikinde, što dokazuje da majstora za "srpski kavijar" ima širom naše zemlje.


I ovogodišnja sezona karavana je realizovana pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, lokalnih samouprava gradova-učesnika, kao i brojnih sponzora čija podrška čini projekat uspešnijim iz godine u godinu.

fotografije: Live Production.