Велико финале каравана Изађи ми на теглу

Најбољи мајстори ајвара из целе Србије 7. октобра на Ади Циганлији

Петак 06. окт 2023.

cover image

Велико финале десете сезоне највећег гастрономског каравана на Балкану "Изађи ми на теглу" се одржава у суботу, 7. октобра са почетком у 11:00 на Ади Циганлији.

"Камени град" ће бити поприште на коме ће 30 такмичарских екипа из целе Србије укрстити своје варјаче и покушати да освоје титулу краљева ајвара. Караван је током месец и по дана обишао 15 градова од севера до југа Србије, тако да је до сада на такмичењу учествовало преко 150 екипа. Шампиони и вице шампиони градских квалификационих такмичења још једном ће "изаћи на теглу" и показати ко је власник најбољег рецепта за спремање ајвара за 2023. годину.


Сви учесници ће, према већ устаљеном обичају, представити место и крај из којег долазе на један аутентичан начин, истичући традицију, неговање локалних обичаја и гастрономске специјалитете, тако да посетиоце, поред најбољег ајвара очекују дегустације и других гурманлука вредних домаћина. Поред такмичарског дела, учеснике и посетиоце током целог дана очекује музички и забавни програм, а биће организоване и забавне наградне игре.

Стручни жири ће у 18:00 прогласити победнике, који ће поред титуле добити и вредне награде. У протеклих девет издања националног такмичења титулу шампиона су однеле екипке из Лесковца, Ковачице, Беле Паланке, Кањиже, Бруса, Куршумлије, Димитровграда, Владичиног Хана и Кикинде, што доказује да мајстора за "српски кавијар" има широм наше земље.


И овогодишња сезона каравана је реализована под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација, локалних самоуправа градова-учесника, као и бројних спонзора чија подршка чини пројекат успешнијим из године у годину.

фотографије: Live Production.