Септембар у Београду 2021

Талас јесење магије надолази. Времена нема за поздрављање са оним што је лето донело. Зграбите нову градску сезону тако да ово буде омиљени период у граду икада

Петак 03. сеп 2021.

cover image

Први септембар је већ показао своје лице. За наличје има времена. Школарци ће ових дана стидљиво испипавати терен око себе: ко је више порастао, ко ће имати бољи састав на евергрин тему "Шта сам радио/ла током летњег распуста". Чему таква тема када се добро зна да се оно најбоље задржава само за себе. И најбоље другове и другарице. Бакин ајвар се неће ни поштено пробати кад ето још једне легенде - састав "Јесен у мом крају". Неке ствари се никада не мењају. Некада то уопште није лоше.

Студенти имају још мало форе да одмарају. Само ако ће издоминирати у септембарском испитном року. Доминација знањем или имањем питање је сад. Једно је сигурно, студентске журке ускоро почињу и то је ретка тема која занима баш сваког студента.

Није лако пронаћи времена за себе између посла и породице. У канцеларији желе да се остави "срце на терену". Храна на тањиру је прво што се тражи у свакој кући. А где је ту Београд и све његове лепоте? Ево овде. Одмах и сад.

Септембарски ритам града обећава сјајан провод. Док још Сунце побеђује кишу ресторани на реци нека буду ваше уточиште. И Дунав и Сава и те како имају шта да понуде. Ваше је одаберете адресу број два. Препорука: искључите телефон, укључите чула и опустите се.

Ако вам се по глави мота питање шта радити у Београду, одговор стиже. Идеалан тренутак да оплемените себе уз уметност и културу. Календар дешавања никада не одмара, на једном месту имате апсолутно сваку информацију о градским догађајима. Упловите у септембарски ритам као никада пре.