Новембар Вино Фест 2017

Први међународни професионални фестивал вина у Београду који промовише најбоље пиће и храну из Србије и региона

Понедељак 30. окт 2017.

cover image

Новембар Вино Фест 2017 се одржава 3. и 4. новембра у хотелу Зира, а више од 110 учесника ће представити најквалитетнија вина, ракије и гастрономске специјалитете. На простору од 2.000 квадратних метара, посетиоци ће имати прилике да од 15:00 до 20:00 дегустирају врхунске производе и упознају се са произвођачима.


Више од 60 истакнутих винара са домаћег простора и иностране регије ће презентовати своје најквалитетније производе, који су већ препознатљиви на тржишту и оцењени од стручне јавности као врхунски. Манифестацијом попут ове, користе могућност повезивања са другим компанијама, експертима и институцијама, у циљу постизања највиших стандарда производње. Посетиоцима и партнерима ће се представити винарије Мачков подрум, Albert Bichot, Аглаја, Feravino, Винарија Ђорђе, Алексић винарија, Винарија Киш, Опленац, Плантаже и бројне друге.

Произвођачи ракије од ове године добијају свој фестивал у оквиру овог, Балкан ракија фест. Присуство професионалаца у стварању најбоље ракије и промовисање најпопуларнијег српског алкохолног пића ће додатно учинити ову еминетну манифестацију популарном. Премијер ракија, Стара Соколова, Дестилерија Зарић-Косјерић, Браћа Томашевић и многи други су потврдили своје учешће на смотри најпознатијих ракија.


Гастрономска секција је незаобилазна на оваквим догађајима, а у складу са високим стандардима учешћа, гостују само проверена имена која производе врхунске сиреве и деликатесе: Француске тајне, Holy Smokes, Златни сир, But & co, Златиборски еко аграр, Мангулица доо, Златиборац и други представници премијум квалитета.

Пратећи програм се организује кроз радионицу на којој ће сомелијер Мирослав Радојчин (Sommelier Academy 7 Stars), уз асистенте Јоцу Раденковића и Сашу Пејића одржати предавања на тему Увод у сензорику, а како увек влада велико интересовање, препоручује се пријава унапред.

Новембар Вино Фест је подржан од Туристичке организације Београда и Туристичке организације Србије. Претходних година, током трајања манифестације су биле организоване и хуманитарне акције, а тако ће бити и овај пут.


ПОВЕЗАНО