Novembar Vino Fest 2017

Prvi međunarodni profesionalni festival vina u Beogradu koji promoviše najbolje piće i hranu iz Srbije i regiona

Ponedeljak 30. okt 2017.

cover image

Novembar Vino Fest 2017 se održava 3. i 4. novembra u hotelu Zira, a više od 110 učesnika će predstaviti najkvalitetnija vina, rakije i gastronomske specijalitete. Na prostoru od 2.000 kvadratnih metara, posetioci će imati prilike da od 15:00 do 20:00 degustiraju vrhunske proizvode i upoznaju se sa proizvođačima.


Više od 60 istaknutih vinara sa domaćeg prostora i inostrane regije će prezentovati svoje najkvalitetnije proizvode, koji su već prepoznatljivi na tržištu i ocenjeni od stručne javnosti kao vrhunski. Manifestacijom poput ove, koriste mogućnost povezivanja sa drugim kompanijama, ekspertima i institucijama, u cilju postizanja najviših standarda proizvodnje. Posetiocima i partnerima će se predstaviti vinarije Mačkov podrum, Albert Bichot, Aglaja, Feravino, Vinarija Đorđe, Aleksić vinarija, Vinarija Kiš, Oplenac, Plantaže i brojne druge.

Proizvođači rakije od ove godine dobijaju svoj festival u okviru ovog, Balkan rakija fest. Prisustvo profesionalaca u stvaranju najbolje rakije i promovisanje najpopularnijeg srpskog alkoholnog pića će dodatno učiniti ovu eminetnu manifestaciju popularnom. Premijer rakija, Stara Sokolova, Destilerija Zarić-Kosjerić, Braća Tomašević i mnogi drugi su potvrdili svoje učešće na smotri najpoznatijih rakija.


Gastronomska sekcija je nezaobilazna na ovakvim događajima, a u skladu sa visokim standardima učešća, gostuju samo proverena imena koja proizvode vrhunske sireve i delikatese: Francuske tajne, Holy Smokes, Zlatni sir, But & co, Zlatiborski eko agrar, Mangulica doo, Zlatiborac i drugi predstavnici premijum kvaliteta.

Prateći program se organizuje kroz radionicu na kojoj će somelijer Miroslav Radojčin (Sommelier Academy 7 Stars), uz asistente Jocu Radenkovića i Sašu Pejića održati predavanja na temu Uvod u senzoriku, a kako uvek vlada veliko interesovanje, preporučuje se prijava unapred.

Novembar Vino Fest je podržan od Turističke organizacije Beograda i Turističke organizacije Srbije. Prethodnih godina, tokom trajanja manifestacije su bile organizovane i humanitarne akcije, a tako će biti i ovaj put.