Leto u Beogradu 2022

Muzika na svakom koraku. Ada Ciganlija u punom sjaju. Velike manifestacije na gotovo svakoj opštini. Događaja na pretek, dakle, nema mrdanja iz grada

Petak 24. jun 2022.

cover image

Šta raditi u Beogradu tokom leta je pitanje sa mnogo odgovora. Školski rančevi odlaze van vidnog polja. Služba za ljudske resurse šalje dopis da ima još neiskorišćenog (plaćenog) odmora. Turisti se slivaju u svaki kutak glavnog grada Srbije. Letnja garderoba je uveliko tu. Sve je kako bi trebalo da bude samo još nedostaje plan za zujanje po gradu. Evo ga!

Leto u Beogradu jednako BELEF. Ove godine se proslavlja 30. godina maestralnog koncepta na kome su obavezni baš svi. Pod sloganom "Želim magiju" publika će doživeti do sada neviđen program. Iz dana u dan sve do 9. jula, najbolje što Beograd i njegova kulturno-umetnička prava elita, uz odabrane goste ume i zna će biti na korak od vas. Kolarčeva zadužbina, Narodno pozorište, Teatar Vuk, Bitef teatar su samo neka mesta u kojima ćete doživeti spektakl. Veličanstveno, svečano, sa snažnim pečatom kvaliteta. To je BELEF 2022. To se ne propušta.

Prvi dani jula, tačnije 2. i 3. su rezervisani za džez festival na otvorenom. Botanička bašta "Jevremovac" je lokacija na kojoj se održava drugi po redu Jazz in the Garden. Obećano je 14 koncerata odličnih muzičara iz zemlje i sveta, a specijalni gost je proslavljeni bend Jazzanova iz Berlina. Džez u bašti će se održavati na tri bine istovremeno sa početkom od 16:00. Botanička bašta ne sme da se zaobiđe.

Nova gradska priča se zove "Starogradsko leto", a opština Stari grad je idejni tvorac bogatog progama za sve uzraste. Prestave, prodajne izložbe, koncerti, kreativne radionice za decu i odrasle, otvoreni bioskop su mali deo velikog sadržaja koji će biti održan na više od 10 atraktivnih lokacija. Manifestacija traje do 1. septembra. Pronađite svoj omiljeni deo programa i kreirajte najlepše letnje uspomene u gradu.

Besplatni programi, sport i rekreacija, izložbe, koncerti, dobrovoljno davanje krvi. Sve što metropola nudi se nalazi jedino ovde. Pustite sebi da vas letnje vibracije uzmu pod svoje.

Ukoliko ste više za umetnost i kulturu ali u zatvorenom prostoru, odmah pređite na čitanje jer pozorišni kalendar zna koje predstave u Beogradu morate da vidite.