BELEF od 20. juna do 7. jula na više lokacija

Beogradski letnji festival 2024 stiže u grad. Veliki aplauz će odzvanjati Beogradom od prvog do poslednjeg trenutka čuvenog događaja

Četvrtak 20. jun 2024.

cover image

32. BELEF se useljava u kalendar 20. juna i boraviće sve do 7. jula. Ovogodišnji naziv manifestacije je "Dobra priča". Nove predstave, novi razgovori na nove i stare teme sa glumcima i drugim umetnicima, nova druženja i novi doživljaji umetnosti su spremni da vam obeleže leto u Beogradu 2024.

Glavni program broji ukupno 31 umetnički projekat. Premijerno dešavanje je zakazano za četvrtak, 20. jun od 20:00 kada će Malo pozorište Duško Radović ugostiti grupu iz Zagreba koja izvodi premijernu predstavu za Beograd, Maske. Istog dana, sat ranije u Teatru Vuk na sceni Kult će se igrati predstava Šine.

Narodno pozorište sledeće večeri, 21. juna od 18:00 je mesto održavanja predstave Braća Karamazovi. Staklena menažerija je predstava koja se igra takođe 21. juna ali od 19:00 u Teatru Vuk. Pozorište lutaka Pinokio istog dana od 17:00 je rezervisan za događaj Zec i pas. Tri praseta se igraju na istom mestu, istog dana od 19:00.

Nedelja, 23. jun od 20:00 je datum kada se održava predstava Pluća u Malom pozorištu Duško Radović.

Ponedeljak, 24. jun donosi premijeru predstave Tvoje i moje u Teatar Vuk. Atelje 212 je rezervisan za Stotinu malih smrti. U Teatru Vuk ali na sceni Kult se igra predstava Ničiji.

Utorak, 25. jun je idealan za još jednu premijeru. Sada nije juli stiže u Atelje 212. Istog dana se igra Sladoled u Teatru Vuk.

Svaki festivalski dan donosi inovaciju u istančanoj umetničkoj formi. Ne postoji preporuka šta obavezno videti jer je program takav da zaista zaslužuje posetu od prve do poslednje predstave.

Prateći program ni malo ne zaostaje za vodećim. Šetnja kroz legate Ive Andrića, Jovana Cvijića i Konak kneginje Ljubice će biti organizovana u petak i subotu, 28. i 29. juna od 20:00 do ponoći. Salon Muzeja grada Beograda će ispričati "Priče iz salona" i "Priče po gradu", a ujedno će biti priređeno svečano lansiranje Slavic Soundwalking aplikacije.

Kontinuirano unapređivanje festivalskog programa je dovelo do činjenice da se ovaj događaj obožava. Približavanje umetnika koji stvaraju i publike koja konzumira umetnički sadržaj kroz duge, a dobre razgovore je dovelo do odlaganja ostalih obaveza i obaveznog odlaska na BELEF. Spremite se za sjajna iznenađenja i neprikosnovene trenutke.

Fotografija: https://unsplash.com/https://unsplash.com/