БЕЛЕФ од 20. јуна до 7. јула на више локација

Београдски летњи фестивал 2024 стиже у град. Велики аплауз ће одзвањати Београдом од првог до последњег тренутка чувеног догађаја

Четвртак 20. јун 2024.

cover image

32. БЕЛЕФ се усељава у календар 20. јуна и боравиће све до 7. јула. Овогодишњи назив манифестације је "Добра прича". Нове представе, нови разговори на нове и старе теме са глумцима и другим уметницима, нова дружења и нови доживљаји уметности су спремни да вам обележе лето у Београду 2024.

Главни програм броји укупно 31 уметнички пројекат. Премијерно дешавање је заказано за четвртак, 20. јун од 20:00 када ће Мало позориште Душко Радовић угостити групу из Загреба која изводи премијерну представу за Београд, Маске. Истог дана, сат раније у Театру Вук на сцени Култ ће се играти представа Шине.

Народно позориште следеће вечери, 21. јуна од 18:00 је место одржавања представе Браћа Карамазови. Стаклена менажерија је представа која се игра такође 21. јуна али од 19:00 у Театру Вук. Позориште лутака Пинокио истог дана од 17:00 је резервисан за догађај Зец и пас. Три прасета се играју на истом месту, истог дана од 19:00.

Недеља, 23. јун од 20:00 је датум када се одржава представа Плућа у Малом позоришту Душко Радовић.

Понедељак, 24. јун доноси премијеру представе Твоје и моје у Театар Вук. Атеље 212 је резервисан за Стотину малих смрти. У Театру Вук али на сцени Култ се игра представа Ничији.

Уторак, 25. јун је идеалан за још једну премијеру. Сада није јули стиже у Атеље 212. Истог дана се игра Сладолед у Театру Вук.

Сваки фестивалски дан доноси иновацију у истанчаној уметничкој форми. Не постоји препорука шта обавезно видети јер је програм такав да заиста заслужује посету од прве до последње представе.

Пратећи програм ни мало не заостаје за водећим. Шетња кроз легате Иве Андрића, Јована Цвијића и Конак кнегиње Љубице ће бити организована у петак и суботу, 28. и 29. јуна од 20:00 до поноћи. Салон Музеја града Београда ће испричати "Приче из салона" и "Приче по граду", а уједно ће бити приређено свечано лансирање Slavic Soundwalking апликације.

Континуирано унапређивање фестивалског програма је довело до чињенице да се овај догађај обожава. Приближавање уметника који стварају и публике која конзумира уметнички садржај кроз дуге, а добре разговоре је довело до одлагања осталих обавеза и обавезног одласка на БЕЛЕФ. Спремите се за сјајна изненађења и неприкосновене тренутке.

Фотографија: https://unsplash.com/https://unsplash.com/