Лето у Београду 2022

Музика на сваком кораку. Ада Циганлија у пуном сјају. Велике манифестације на готово свакој општини. Догађаја на претек, дакле, нема мрдања из града

Петак 24. јун 2022.

cover image

Шта радити у Београду током лета је питање са много одговора. Школски ранчеви одлазе ван видног поља. Служба за људске ресурсе шаље допис да има још неискоришћеног (плаћеног) одмора. Туристи се сливају у сваки кутак главног града Србије. Летња гардероба је увелико ту. Све је како би требало да буде само још недостаје план за зујање по граду. Ево га!

Лето у Београду једнако БЕЛЕФ. Ове године се прославља 30. година маестралног концепта на коме су обавезни баш сви. Под слоганом "Желим магију" публика ће доживети до сада невиђен програм. Из дана у дан све до 9. јула, најбоље што Београд и његова културно-уметничка права елита, уз одабране госте уме и зна ће бити на корак од вас. Коларчева задужбина, Народно позориште, Театар Вук, Битеф театар су само нека места у којима ћете доживети спектакл. Величанствено, свечано, са снажним печатом квалитета. То је БЕЛЕФ 2022. То се не пропушта.

Први дани јула, тачније 2. и 3. су резервисани за џез фестивал на отвореном. Ботаничка башта "Јевремовац" је локација на којој се одржава други по реду Jazz in the Garden. Обећано је 14 концерата одличних музичара из земље и света, а специјални гост је прослављени бенд Jazzanova из Берлина. Џез у башти ће се одржавати на три бине истовремено са почетком од 16:00. Ботаничка башта не сме да се заобиђе.

Нова градска прича се зове "Староградско лето", а општина Стари град је идејни творац богатог прогама за све узрасте. Преставе, продајне изложбе, концерти, креативне радионице за децу и одрасле, отворени биоскоп су мали део великог садржаја који ће бити одржан на више од 10 атрактивних локација. Манифестација траје до 1. септембра. Пронађите свој омиљени део програма и креирајте најлепше летње успомене у граду.

Бесплатни програми, спорт и рекреација, изложбе, концерти, добровољно давање крви. Све што метропола нуди се налази једино овде. Пустите себи да вас летње вибрације узму под своје.

Уколико сте више за уметност и културу али у затвореном простору, одмах пређите на читање јер позоришни календар зна које представе у Београду морате да видите.