Курд Маверик на сплаву Фристајлер

Ди-џеј и продуцент који је након бројних наступа на Ибици и широм света остварио запажен успех, долази у Београд да обележи завршетак летњег клабинга

Субота 23. сеп 2017.

cover image

Популарни Немац, Курд Маверик, наступа вечерас, 23. септембра на сплаву који је синоним за провод у модерном маниру - Фристајлер. Почетак журке је заказан за 23:00, а одличан провод ће трајати све до 05:00.


Cihan Oetuen, познатији као Курд Маверик је ушао у свет музике са осам година. Тада је у родном граду, Солинген, био део екипе на Korg workstation одакле су емитовали песме на различите станице широм Европе. Ране деведесете су донеле креирање разних техно покрета, а један од њих је стигао до Курда који је открио сасвим нови музички универзум. Фасциниран техно звуком, а посебно на Love parade и клубу Poison у Диселдорфу, кренуо је у откривање и хаус музике. Он је први артиста који је успео два пута заредом да освоји Essential New Tune на чувеној радијској емисији Pete Tong Essential Selection. Након овога, постаје незаобилазно име на светској електронској сцени. Познат по аутентичном groovy звуку, гостује широм планете у водећим клубовима.


Insatiable Dreams, Move ya Body, Let's Work, Shine a light и још много других познатих песама су његова ауторска дела са којима се високо позиционирао на еминетним топ листама. До сада је остварио сарадње са именима попут Jermaine Dupri, Terri B!, Markus Binapfl, Armand Pena, Gian, Eddie Thoneick и многи други. Етикете за које најчешће објављује траке су Opaque Music, Ministry of Sound, Otune! Records, Tiger Records, Kontor Records, Toolroom и Hotfingers.


ПОВЕЗАНО