Žive svirke u petak

Ispraćanje novembra sa sjajnim inostranim muzičarima

Utorak 27. nov 2018.

cover image

Petak, 30. novembar. Lokacije za provod nisu samo klubovi u kojima se pušta elektronska muzika. Ukoliko dugo niste, sada imate prilike da uživo čujete odličnu stranu muziku. Ne jedna, već tri svirke su na programu za finiš jedanaestog meseca.

SKC će u petak ugostiti Olega Kirejeva. Koncert "Džez priče" počinje u 20:00, a vrhunski saksofonista je odlučio da publiku muzikom vrati u šezdesete godine. Oleg Kirejev i njegov ansambl je i te kako upućen u ovu muzičku epohu. Bad Šenk, jedan od najvećih džezera svih vremena, ime koje se ne "preskače" kada se govori o hitovima iz šezdesetih je bio njegov mentor. Oleg je obećao da će svirati najveća muzička ostvarenja iz ovog doba.


Keziah Jones, Nigerijac koga zna čitava planeta, kreator sopstvenog žanra koji je nazvao blufank, u petak, 30. novembra od 22:00 svira u klubu Novi BitefArtKafe. Jednako snažno emituje vrhunski bit i pozitivnu energiju. Unikatan u svakom smislu. Ovo neće biti klasičan koncert već intimna svirka. Milina za uši i aposlutni pogodak za petak veče.

Emma Morton i the Graces takođe u petak sviraju u Beogradu. Adresa održavanja koncerta je Dorćol Platz, a početak svirke je u 21:00. Autentična muzička fuzija Škotske i Italije je u jeku velike evropske turneje, a razlog je promocija debitantskog albuma "Bitten by the Devil" koji je objavljen u maju ove godine. Ako ste poželeli nešto sveže, drugačije, a kvalitetno, obavezno se pojavite na ovom koncertu.