Događaji u gradu tokom vikenda 18-20. novembar

Kupovina, tango ili sasvim drugačiji koncert - sve je stvar izbora ali zabava i dobar provod su zagarantovani, šta god da odaberete

Četvrtak 16. nov 2017.

cover image

Doćolski buvljak vol. 6 se organizuje 18. novembra od 11:00 do 19:00, a mesto održavanja je Dorćol Platz. Koncept nalik poznatoj pijaci u Berlinu i velika ponuda polovnih stvari će ponovo okupiti brojne stanovnike Beograda ali i goste prestonice. Vintage komadi za aktuelnu jesen, nezaobilazni detalji za zimu, nameštaj, dečja oprema i igračke, ploče i drugi muzički zapisi, knjige i još mnogo toga će moći da se pazari po veoma pristupačnim cenama.


Hand Made festival vol. 8 sledi dan kasnije, 19. novembra, takođe od 11:00 do 19:00 na istom mestu. Događaj koji okuplja veoma talentovane izlagače i sve veći broj ljubitelja ručnih radova omogućava da obnovite kolekciju nakita, odaberete poklon za drage ljude ili pronađete sitnicu koja vam baš nedostaje.


Beogradski tango vikend se održava od 17. do 19. novembra pod sloganom "Slatki novembar". Program će se realizovati na tri lokacije - Teatar 78, škola Tango Natural i Studentski kulturni centar. Pasionirani poštovaoci i iskusni plesači će predstaviti tango u najboljem izdanju, a za zainteresovane amatere su organizovani časovi plesa. Orkestar Tanguango i di-džejevi će pružiti muzičku podršku, a bogat prateći program će upotpuniti zanimljiv događaj.


Bend The Residents nastupa 20. novembra od 21:00 u Domu omladine. Svetska promotivna turneja "In between dreams" je razlog dolaska u Beograd popularnog kolektiva čiji se rani video zapisi i album "Freak Show" nalaze u stalnoj postavci Muzeja moderne umetnosti u Njujorku (Moma). Impresivni umetnici dolaze iz San Franciska gde su osnovali bend 1972. godine. Slavu su stekli avangardnim i multimedijalnim projektima, a tokom četrdeset godina postojanja nisu otkrili identitet. Bogatu karijeru je obeležilo više od 60 albuma, a misteriozni muzičari su velikim turnejama nekoliko puta obišli svet. Razlog sa maskiranje je stav da se jedino vrednuje umetničko delo, a ne ličnost umetnika.