Догађаји у граду током викенда 18-20. новембар

Куповина, танго или сасвим другачији концерт - све је ствар избора али забава и добар провод су загарантовани, шта год да одаберете

Четвртак 16. нов 2017.

cover image

Доћолски бувљак vol. 6 се организује 18. новембра од 11:00 до 19:00, а место одржавања је Дорћол Platz. Концепт налик познатој пијаци у Берлину и велика понуда половних ствари ће поново окупити бројне становнике Београда али и госте престонице. Vintage комади за актуелну јесен, незаобилазни детаљи за зиму, намештај, дечја опрема и играчке, плоче и други музички записи, књиге и још много тога ће моћи да се пазари по веома приступачним ценама.


Hand Made фестивал vol. 8 следи дан касније, 19. новембра, такође од 11:00 до 19:00 на истом месту. Догађај који окупља веома талентоване излагаче и све већи број љубитеља ручних радова омогућава да обновите колекцију накита, одаберете поклон за драге људе или пронађете ситницу која вам баш недостаје.


Београдски танго викенд се одржава од 17. до 19. новембра под слоганом "Слатки новембар". Програм ће се реализовати на три локације - Театар 78, школа Tango Natural и Студентски културни центар. Пасионирани поштоваоци и искусни плесачи ће представити танго у најбољем издању, а за заинтересоване аматере су организовани часови плеса. Оркестар Tanguango и ди-џејеви ће пружити музичку подршку, а богат пратећи програм ће употпунити занимљив догађај.


Бенд The Residents наступа 20. новембра од 21:00 у Дому омладине. Светска промотивна турнеја "In between dreams" је разлог доласка у Београд популарног колектива чији се рани видео записи и албум "Freak Show" налазе у сталној поставци Музеја модерне уметности у Њујорку (Мома). Импресивни уметници долазе из Сан Франциска где су основали бенд 1972. године. Славу су стекли авангардним и мултимедијалним пројектима, а током четрдесет година постојања нису открили идентитет. Богату каријеру је обележило више од 60 албума, а мистериозни музичари су великим турнејама неколико пута обишли свет. Разлог са маскирање је став да се једино вреднује уметничко дело, а не личност уметника.