Mnogo dobar vikend

Septembar k'o septembar. Ne zna ni sam da li je još uvek leto ili jesen. Fokus u narednim danima nije na vremenu već na odličnim dešavanjima

Četvrtak 27. sep 2018.

cover image

Deveto izdanje festivala Italian Film Fashion je u toku. Beogradska edicija moderne kinematografije sa etiketom "Made in Italy" doživljava treću epizodu i traje do četvrtka, 27. septembra. Poslednjeg dana festivala koji organizuje Institut "Luce Cinecitta" iz Rima, udruženje "Excellence" i Jugoslovenska kinoteka, uz podršku Italijanske ambasade u Beogradu, na programu su dva filma. Ostvarenje koje potpisuje Alesandro Tamburini, film "Mladi, zdravi i skoro pa i dobrog izgleda" i film "Nepovezani" režisera Kristijana Marazitija će biti prikazani od 17:00, odnosno 20:00 u Jugoslovenskoj kinoteci. Cilj festivala je povezivanje srpske i italijanske kulture i umetnosti i produbljivanje postojeće kvalitetne saradnje, a prvi zajednički projekat, pod palicom Gorana Paskaljevića će naredne godine biti predstavljen publici.


Beogradske horske svečanosti - BEHOS 2018, međunarodni festival sa takmičarskim i revijalnim programom se održava od 28. do 30. septembra u Domu omladine. Mladi talenti će se nadmetati svojim glasom svakim danom od 13:00 dok će revijalni deo počinjati u 20:00. Odličnu muziku donose Viva Vox, Collegium Musicum, Philip Koutev Ensemble, Theodosii Spassov, Volkani kvartet Ming i orkestar Stanislav Binički. Kada ste poslednji put slušali hor uživo? Niste skoro, priznajte. Sada imate odličan događaj. Pravi horski spektakl.

Balkan Tube Fest je zakazan za 29. i 30. septembar u Kombank dvorani. Ovo je festival koji predstavlja uticaj YouTube ere i mladu generaciju. Oba dana veoma raznovrstan program počinje od 12:00, a publika može da očekuje baš dobru zabavu. Druženje sa poznatim domaćim YouTube ličnostima, prikazivanje najzanimljivijih klipova, karaoke, freestyle takmičenja, fashion show, različiti izazovi, edukativne diskusije, predstavljanje mladih nada i nezaobilazni pokloni - giveaway će obeležiti ovogodišnje izdanje urbanog dešavanja.