Šta raditi u gradu ovog vikenda - 17. i 18. mart 2018

Sredina meseca donosi sjajan plan za aktivnu zabavu

Četvrtak 15. mar 2018.

cover image

15. Beogradski festival igre se održava od 15. marta do 4. aprila. Pod sloganom "Prestonica", publici će se predstaviti petnaest plesnih ansambala i kompanija iz celog sveta sa preko 20 novih koreografskih radova. Brojne radionice, majstorski kursevi, izložbe i prezentacije upotpuniće ovogodišnju festivalsku ponudu. BFI 2018 otvara nova predstava - spektakl Dimitrisa Papajoanua "Veliki krotitelj", 15. marta od 20:00 u Sava Centru.


Plesa nikad dosta pa se na svetskoj tango agendi našao i Beogradski tango vikend koji se održava od 16. do 18. marta. Pored velike milonge, gosti tango vikenda moći će da nauče da plešu. Za aktivne gledaoce festival počinje u petak 16. marta od 22:00 u SKC-u nastupom plesnog para Krivokapić – Rakočević uz set di-džeja Darkoh.

Spring Rolls – trka sa razlogom se održava četvrti put 17. marta na Adi Ciganliji, Savski nasip. Trčanje, druženje, zabava ali i pomoć terminalno obolelima od raka kroz širenje ideje dostojanstva i podrške. Dužina staze je 7 km, a ekipe od po dva člana prenose štafetu. Za najmlađe je organizovana kratka dečija trka. Učešćem na trci koja ima humanitarni porodični karakter, pomažete u podizanju svesti o potrebama ljudi pogođenih kancerom.