Beogradski irski festival 2018

Muzika, kultura, umetnost, zabava - Irska u jednoj manifestaciji

Nedelja 04. mar 2018.

cover image

Beogradski irski festival 2018 se održava šesti put od 9. do 18. marta na više lokacija u gradu. Bilo da volite irsku kulturu, specijalitete, a naročito muziku i piće, ovaj praznik Irske u Beogradu ne treba propustiti. Dosta ste se pravili Englezi, red je da malo postanete Irci!

Od bogatog programa izdvajamo irsku nedelju filma, kulinarski program, kolektivno gledanje ragbi utakmice Engleska – Irska, biciklističku turu umetnika i tematske noći irske muzike uz di-džej improvizacije na temu Thin Lizzy, Van the Man i Trad Music. Najdžel Svon će predstaviti svoje umetničke fotografije, a od pozoriših predstava preporučujemo Confessions of an Immigrant i WTF, What are we doing here?


Za muziku uživo zadužen je Mundy i to 10. marta od 21:00 u klubu Elektropionir. Red istorije, red literature, umetnosti i sporta, zaključite degustacijom irskih pića, a naročito piva na metar. Priče, bajke i legende o Svetom Patriku, zaštitniku Irske i Iraca, neće izostati. Pored provoda za odrasle, Beogradski irski festival je pripremio i dečiji program za pohvalu. I naravno, za ovu priliku iz ormana izvadite sve kombinacije zelene, bele i narandžaste, uz detelinu sa četiri lista. Sreće nikad dosta!