Širom otvorenih očiju

Dešavanja u Beogradu po svačijoj želji

Četvrtak 15. feb 2018.

cover image

U Galeriji Pro3or u četvrtak, 15. februara u 19:00 se otvara izložba pod nazivom "Radost, sreća, intelekt i energija", a organizatori su Kulturforum ODKR, Novo Doba i Matrijaršija. Na izložbi će biti predstavljeni radovi trinaest autora čija se umetnost ne vezuje za standardne pravce i tehnike, izlazi ili proizilazi iz stripa, andergraund kulture, muzike, dizajna. Njihova poruka je angažovana i usmerena u cilju jačanja nekonvencionalnih vidova umetnosti. Otvaranje izložbe izborom muzike podržaće Super Branko. Postavka će trajati do 25. februara.


Nesvakidašnje izdanje performansa pod nazivom "Buffer 2.0" biće održano 17. februara u 20:00u Bitef teatru. Biće to dance-tech performans Izvanrednog Boba, kombinacija svetlosne koreografije, elektronske mizike, video produkcije i "živog" plesa Bitef ansambla. Ljubitelje multimedijalne umetnosti, virtuelnog prostora i interaktivne tehnologije, kroz priču vodi Johnny Rackovic, a autori muzike su beogradski producenti Petar Mirković i Strahinja Beganović. Izvanredni Bob je nagrađivani medijski umetnik, predstavnik beogradskog šik-šmeka koji je nastupao između ostalog i u Montrealu, Njujorku, Londonu.

Prvi Zimski noćni polumaraton u Beogradu održaće se u subotu, 17. februara sa početkom u 18:00. Ova trka se izdvaja po lokaciji i vremenu – trči se uveče uz Savu i Dunav. Trka počinje kod splava Kolos, u blizini kod Kule Nebojša, i trči se asfaltiranom stazom dužine 7 km, ispod Kalemegdana, tri kruga. Prvi Zimski polumaraton je i humanitarna trka jer je deo prihoda od kotizacije namenjen Svratištu za decu. U polumaratonu mogu svi da učestvuju, a oni koji završe trku dobijaju finišersku medalju. Obezbeđeno je zagrevanje, masaža i topli napitak, a da stignete do cilja u predviđenom vremenu pomoći će vam pejseri.