Beograd noću: Hip hop žurke donose odličan provod

Ritam koji vlada klubovima

Ponedeljak 12. feb 2018.

cover image

Hip hop je trenutno najaktuelniji muzički pravac. Klubovi u Beogradu prate svetski trend broj jedan i to na perfektan način. R'n'B žurke su na mnogim mestima u redovnom programu dešavanja, a na njima je uvek velika gužva. Nakon perioda mirovanja u epicentar se vratio žanr koji nesputano iskazuje bunt prema sistemu kroz moćne rime, a ritam je takav da je nemoguće ostati miran jer osvaja svaki dance floor.


Sigurno je da veliki uticaj na razvoj situacije u muzičkim vodama kreira Jay Z i njegova izdavačka kuća. Ime koje danas važi za najvećeg maga "crne muzike" sa svakim singlom pomera postojeće trendove i obara rekorde na vodećim top listama. Ljubitelji pravog "gangsta" bita kroz muziku ne odustaju od svog najvećeg repera. 2Pac, odnosno Tupac Amaru Shakur nije na planeti od 1996. godine ali je ostavio neizbrisiv trag u svetskoj muzičkoj istoriji.


Današnji hip-hop se često preklapa sa haus i pop pravcima. Kreiranjem "mekšeg" zvuka i oni koji nisu baš fanovi ove muzike, redovno posećuju brojna dešavanja. Razlog je odlična atmosfera i snažna pozitivna energija. Isto tako, odlično se igra u ovom maniru.


Popularnost ovog pravca se najbolje vidi kroz brojne žurke. R'n'B provod u sred nedelje se organizuje u klubu Hype i ima veliku publiku. Provereno dobar "Sky High Party" kreira reper Gru i njegova podrška četvrtkom na devetom spratu u Nemanjinoj ulici - Mr Stefan Braun. Vikendom je tek velika dilema gde izaći na r'n'b parti. Svakog petka se u klubu Square okupljaju mnogi fanovi hip-hopa na žurci "RnB Balkans" za koju je zadužen di-džej Marchez. Mesto koje se opredelilo jedino za ovu muziku je The Bank, a velika žurka svake subote "The Bank Robbery" se izdvojila kao omiljeni izlazak u Beton hali. Ne razmišljajte previše koju žurku da posetite. Sve su odlične.