Београд ноћу: Хип хоп журке доносе одличан провод

Ритам који влада клубовима

Понедељак 12. феб 2018.

cover image

Хип хоп је тренутно најактуелнији музички правац. Клубови у Београду прате светски тренд број један и то на перфектан начин. R'n'B журке су на многим местима у редовном програму дешавања, а на њима је увек велика гужва. Након периода мировања у епицентар се вратио жанр који неспутано исказује бунт према систему кроз моћне риме, а ритам је такав да је немогуће остати миран јер осваја сваки dance floor.


Сигурно је да велики утицај на развој ситуације у музичким водама креира Jay Z и његова издавачка кућа. Име које данас важи за највећег мага "црне музике" са сваким синглом помера постојеће трендове и обара рекорде на водећим топ листама. Љубитељи правог "gangsta" бита кроз музику не одустају од свог највећег репера. 2Pac, односно Tupac Amaru Shakur није на планети од 1996. године али је оставио неизбрисив траг у светској музичкој историји.


Данашњи хип-хоп се често преклапа са хаус и поп правцима. Креирањем "мекшег" звука и они који нису баш фанови ове музике, редовно посећују бројна дешавања. Разлог је одлична атмосфера и снажна позитивна енергија. Исто тако, одлично се игра у овом маниру.


Популарност овог правца се најбоље види кроз бројне журке. R'n'B провод у сред недеље се организује у клубу Hype и има велику публику. Проверено добар "Sky High Party" креира репер Гру и његова подршка четвртком на деветом спрату у Немањиној улици - Mr Stefan Braun. Викендом је тек велика дилема где изаћи на r'n'b парти. Сваког петка се у клубу Square окупљају многи фанови хип-хопа на журци "RnB Balkans" за коју је задужен ди-џеј Marchez. Место које се определило једино за ову музику је The Bank, а велика журка сваке суботе "The Bank Robbery" се издвојила као омиљени излазак у Бетон хали. Не размишљајте превише коју журку да посетите. Све су одличне.