Lepotica i Zver na ledu

Čuvena bajka obojena zimskom čarolijom

Ponedeljak 11. dec 2017.

cover image

Lepotica i Zver na ledu se igraju od 15. do 17. decembra u Štark Areni. Trupa "Russian Ice Stars" izvodi poznatu bajku koja se savršeno uklapa u praznično raspoloženje. Predstava je sinhronizovana na srpski jezik pa će najmlađi moći u potpunosti da se prepuste bajkovitoj čaroliji. Nesvakidašnju atmosferu će stvoriti trideset učesnika, vrhunskih akrobata na ledu, odlična muzika i prelepi kostimi.


Bajka "Lepotica i Zver" je delo iz 17. veka pisca Šarla Peroa. Otac tri ćerke, nekada uspešni trgovac pokušava da povrati nekadašnji ugled i bogatstvo. Najmlađa ćerka, Lepotica, skromna i nestvarno lepa je sasvim drugačija od starijih sestara koje žele novac, skupe haljine i život kakav su imale dok je otac dobro zarađivao. Kako je odlučio da povrati nekadašnji status, odlazi na put za koji se nada da će rešiti finansijske probleme. Ćerke poručuju dugačku listu poklona, a Lepotica želi samo jednu ružu.


U povratku sa puta, otac se izgubio. Ugledao je veliki dvorac i hrabro pokucao da potraži pomoć. Iako nije video domaćina, zahvalio se na konaku i sledećeg jutra krenuo kući. U bašti dvorca je video ruže, setio se Lepoticine želje i ubrao jednu. Kada je to video domaćin, pomislio je da je trgovac nezahvalni lopov. Nesrećni trgovac saznaje da mu je gostoprimstvo pružio Zver za koju jedan život ne znači mnogo. Nastavak bajke će pokazati da su skromnost i dobrota najveće vrline, a da se gordost skupo naplaćuje.


Koncept pozorišta na ledu je kreirao Vee Deplidge 1993. godine. Sa trupom "Russian Ice Stars" i ovom bajkom je započeo drugačiju producentsku karijeru. Publika širom sveta oduševljeno reaguje na svaki njihov nastup, a brojne osvojene nagrade ukazuju da stručna kritika ima samo najbolje mišljenje o ovakvim projektima. Trupu čine profesionalni klizači, bivši takmičari na nacionalnim, evropskim i olimpijskim takmičenjima. Specijalni efekti i kvalitetni kostimi uz vrhunske akrobate na ledu kreiraju poseban doživljaj za publiku svih generacija.