Лепотица и Звер на леду

Чувена бајка обојена зимском чаролијом

Понедељак 11. дец 2017.

cover image

Лепотица и Звер на леду се играју од 15. до 17. децембра у Штарк Арени. Трупа "Russian Ice Stars" изводи познату бајку која се савршено уклапа у празнично расположење. Представа је синхронизована на српски језик па ће најмлађи моћи у потпуности да се препусте бајковитој чаролији. Несвакидашњу атмосферу ће створити тридесет учесника, врхунских акробата на леду, одлична музика и прелепи костими.


Бајка "Лепотица и Звер" је дело из 17. века писца Шарла Пероа. Отац три ћерке, некада успешни трговац покушава да поврати некадашњи углед и богатство. Најмлађа ћерка, Лепотица, скромна и нестварно лепа је сасвим другачија од старијих сестара које желе новац, скупе хаљине и живот какав су имале док је отац добро зарађивао. Како је одлучио да поврати некадашњи статус, одлази на пут за који се нада да ће решити финансијске проблеме. Ћерке поручују дугачку листу поклона, а Лепотица жели само једну ружу.


У повратку са пута, отац се изгубио. Угледао је велики дворац и храбро покуцао да потражи помоћ. Иако није видео домаћина, захвалио се на конаку и следећег јутра кренуо кући. У башти дворца је видео руже, сетио се Лепотицине жеље и убрао једну. Када је то видео домаћин, помислио је да је трговац незахвални лопов. Несрећни трговац сазнаје да му је гостопримство пружио Звер за коју један живот не значи много. Наставак бајке ће показати да су скромност и доброта највеће врлине, а да се гордост скупо наплаћује.


Концепт позоришта на леду је креирао Vee Deplidge 1993. године. Са трупом "Russian Ice Stars" и овом бајком је започео другачију продуцентску каријеру. Публика широм света одушевљено реагује на сваки њихов наступ, а бројне освојене награде указују да стручна критика има само најбоље мишљење о оваквим пројектима. Трупу чине професионални клизачи, бивши такмичари на националним, европским и олимпијским такмичењима. Специјални ефекти и квалитетни костими уз врхунске акробате на леду креирају посебан доживљај за публику свих генерација.


ПОВЕЗАНО