Међународни сајам књига у Београду

66. Међународни београдски сајам књига од 21. до 29. октобра на Београдском сајму

Субота 21. окт 2023.

cover image

Овогодишње дружење са књигама се организује под слоганом "Живеле књиге". Више од 400 излагача из 15 земаља стиже у град са великим разлогом, а земља гост ове године је Француска. Поштовани поштоваоци писаних речи, време је Сајам књига које Београд традиционално, деценијама приређује за публику из целог света.

Радно време током сајма је од 10:00 до 21:00. Хале 1, 2 и 4 су тачно место одржавања више од 500 различитих програма. Посебан дан ће бити четвртак, 26. октобар, резервисан за Школски дан и доделу сајамских награда најбољим издавачима.

Свечано отварање ће уприличити књижевник и издавач Владимир Бајац, а почасни гост у име Француске је писац Матијас Енар. Земља почасни гост је за публику у Београду припремила гостовања бројних писаца у пратњи преводиоца, одабране издаваче и дистрибутере књига, док су гостовање потврдила и бројна важна имена из Француске књижевности.

Апсолутно једна од најзначајнијих манифестација за културу Србије је и за ову годину приредила спректакл. Сајам књига су јединствени програми, гостовања књижевника из читавог света, промоција образовања, књижевног стваралаштва, културно-уметничка размена, дебате, разговори на различите теме, презентације и промоције, а све заједно ће сигурно обележити на најбољи начин празник књиге. Колекционари ће имати прилике да употпуне кућну библиотеку посебним издањима. Важно је да најмлађи упознају магију дружења са књигом што пре и зато обавезно дођите породично на Београдски сајам.

Не пропустите фестивал књига о коме се дуже од пола века прича искључиво у суперлативу и то далеко даље од Београда и Србије. Београдски сајам, од 21. до 29. октобра јер време је за нову омиљену литературу.