Međunarodni sajam knjiga u Beogradu

66. Međunarodni beogradski sajam knjiga od 21. do 29. oktobra na Beogradskom sajmu

Subota 21. okt 2023.

cover image

Ovogodišnje druženje sa knjigama se organizuje pod sloganom "Živele knjige". Više od 400 izlagača iz 15 zemalja stiže u grad sa velikim razlogom, a zemlja gost ove godine je Francuska. Poštovani poštovaoci pisanih reči, vreme je Sajam knjiga koje Beograd tradicionalno, decenijama priređuje za publiku iz celog sveta.

Radno vreme tokom sajma je od 10:00 do 21:00. Hale 1, 2 i 4 su tačno mesto održavanja više od 500 različitih programa. Poseban dan će biti četvrtak, 26. oktobar, rezervisan za Školski dan i dodelu sajamskih nagrada najboljim izdavačima.

Svečano otvaranje će upriličiti književnik i izdavač Vladimir Bajac, a počasni gost u ime Francuske je pisac Matijas Enar. Zemlja počasni gost je za publiku u Beogradu pripremila gostovanja brojnih pisaca u pratnji prevodioca, odabrane izdavače i distributere knjiga, dok su gostovanje potvrdila i brojna važna imena iz Francuske književnosti.

Apsolutno jedna od najznačajnijih manifestacija za kulturu Srbije je i za ovu godinu priredila sprektakl. Sajam knjiga su jedinstveni programi, gostovanja književnika iz čitavog sveta, promocija obrazovanja, književnog stvaralaštva, kulturno-umetnička razmena, debate, razgovori na različite teme, prezentacije i promocije, a sve zajedno će sigurno obeležiti na najbolji način praznik knjige. Kolekcionari će imati prilike da upotpune kućnu biblioteku posebnim izdanjima. Važno je da najmlađi upoznaju magiju druženja sa knjigom što pre i zato obavezno dođite porodično na Beogradski sajam.

Ne propustite festival knjiga o kome se duže od pola veka priča isključivo u superlativu i to daleko dalje od Beograda i Srbije. Beogradski sajam, od 21. do 29. oktobra jer vreme je za novu omiljenu literaturu.