Музички мађионичар - Kolsch

Деценије рада. Свако ко послуша његов дар, на први бит мења дом за dance floor којим он диригује. Без сумње

Субота 10. авг 2019.

cover image

Rune Reilly Kölsch. Из Данске. Човек за хаус и још више за техно. Професионалну каријеру је давно започео. У свакој траци коју потписује је доказао да електронски звук доноси огромну дозу емоција. Током свих ових година, мењао је име под којим је наступао. Мењао је и стил. Никада није одустао од идеје да шири љубав преко мелодија.

Opa, Loreley и Oma су неке од првих његових песама са албума симболичног назива "1977". Те године је рођен. Баш као што је му је порекло мешовито, таква му је и музика. Пола Ирац, пола Немац. Стациониран у Копенхагену. Од почетка, кроз свој продуцентски рад потпуно искрено преноси животна искуства. Због тога је свака његова песма увек актуелна.


Није му требало много времена да дође у топ ди-џеј лигу. Снове из детињства је остварио са наступом у легендарном клубу "Space" на Ибици. Убрзо су кренула гостовања о којима машта сваки ди-џеј. Данас је његово име незаобилазно било да се ради о клупској или фестивалској листи ди-џејева.

Ужива да комбинује различите жанрове. Никакав проблем да укомпонује до перфекције класичне ноте, гудачки оркестар или поп хит, а да све звучи као чист техно. Важно му је да има максимално поверење међу сарадницима који га окружују. За сада, етикета "Компакт" му пружа све што његов таленат захтева.

Милионски тиражи, наступи од Аустралије, Азије до Америке преко целе Европе. Свака сарадња је донела нови, још већи успех. И она са братом. И она са важним електро именима попут Sven Vath, Richie Hawtin, Pete Tong и многим другим. Чувена песма "Calabria" је разуверила читаву популацију да овај ди-џеј и продуцент није један од оних са кратким роком трајања. Десетине награда су само доказ да ће музика коју производи Rune Reilly Kölsch још дуго бити актуелна. Без обзира да ли га посматрате као омиљеног Шакириног продуцента, великог пријатеља Лејди Гаге или једноставно, као супер ди-џеја, његово име се једноставно обожава. И дубоко поштује.