Muzički mađioničar - Kolsch

Decenije rada. Svako ko posluša njegov dar, na prvi bit menja dom za dance floor kojim on diriguje. Bez sumnje

Subota 10. avg 2019.

cover image

Rune Reilly Kölsch. Iz Danske. Čovek za haus i još više za tehno. Profesionalnu karijeru je davno započeo. U svakoj traci koju potpisuje je dokazao da elektronski zvuk donosi ogromnu dozu emocija. Tokom svih ovih godina, menjao je ime pod kojim je nastupao. Menjao je i stil. Nikada nije odustao od ideje da širi ljubav preko melodija.

Opa, Loreley i Oma su neke od prvih njegovih pesama sa albuma simboličnog naziva "1977". Te godine je rođen. Baš kao što je mu je poreklo mešovito, takva mu je i muzika. Pola Irac, pola Nemac. Stacioniran u Kopenhagenu. Od početka, kroz svoj producentski rad potpuno iskreno prenosi životna iskustva. Zbog toga je svaka njegova pesma uvek aktuelna.


Nije mu trebalo mnogo vremena da dođe u top di-džej ligu. Snove iz detinjstva je ostvario sa nastupom u legendarnom klubu "Space" na Ibici. Ubrzo su krenula gostovanja o kojima mašta svaki di-džej. Danas je njegovo ime nezaobilazno bilo da se radi o klupskoj ili festivalskoj listi di-džejeva.

Uživa da kombinuje različite žanrove. Nikakav problem da ukomponuje do perfekcije klasične note, gudački orkestar ili pop hit, a da sve zvuči kao čist tehno. Važno mu je da ima maksimalno poverenje među saradnicima koji ga okružuju. Za sada, etiketa "Kompakt" mu pruža sve što njegov talenat zahteva.

Milionski tiraži, nastupi od Australije, Azije do Amerike preko cele Evrope. Svaka saradnja je donela novi, još veći uspeh. I ona sa bratom. I ona sa važnim elektro imenima poput Sven Vath, Richie Hawtin, Pete Tong i mnogim drugim. Čuvena pesma "Calabria" je razuverila čitavu populaciju da ovaj di-džej i producent nije jedan od onih sa kratkim rokom trajanja. Desetine nagrada su samo dokaz da će muzika koju proizvodi Rune Reilly Kölsch još dugo biti aktuelna. Bez obzira da li ga posmatrate kao omiljenog Šakirinog producenta, velikog prijatelja Lejdi Gage ili jednostavno, kao super di-džeja, njegovo ime se jednostavno obožava. I duboko poštuje.