Она је та - dj Anna

На први поглед, она је мистериозна дама. На први бит је потпуно јасно да њен музички арсенал диктира ултра јак техно. Својим песмама вози од 0 до 100 у року од одмах

Недеља 09. јун 2019.

cover image

За неке Anna, за друге Ана Миранда. Изразито драгоцен музички производ са етикетом made in Бразил већ дуже време борави у Барселони. Стручни жири на Ибици јој је 2016. уручио награду за најбољег новог ди-џеја. Мислила је да је то максимум, а онда је њен таленат експлодирао и успех кренуо вртоглавом брзином.

Техно који прави издаје за етикете Kompakt, Domino, Turbo и NovaMute. Једнако је посвећена ауторском раду, ремиксима и обрађивању чувених песама. Све што ће њен наступ учинити фантастичним долази у обзир.

Сматра да свако на планети има своју сврху. Она је своју пронашла већ у 14. години. Док је долазила у ноћни клуб свог оца, упијала је сваки тренутак. Знала је да је посао ди-џеја једино што жели. Није губила време. Тинејџерка је кренула да вежба, истражује и открива музику. Идентичну дозу радозналости је задржала и данас. Због тога је омиљена међу колегама. Ако Carl Cox, Соломун, Sven Väth, Chris Liebing, Richie Hawtin, Adam Beyer и други радо сарађују са њом, свака критика на њен рачун је сувишна.

Tomorrowland, Awakenings, Ultra Resistance Miami, Carl Cox Revolution у клубу Space Ibiza, Space Ibiza Closing, Solomun +1, Rex Club у Паризу, DC10, Tobacco Dock у Лондону, Rainbow Serpent Festival и Resistance у клубу Privilege Ibiza су само неки од култних догађаја на којима је била гост.


Бразилски темперамент јој избија из сваке поре и невероватном брзином се преноси на све који су на dance floor-у. Песма "Hidden Beauties" је њена лична карта са којом је освојила сваки меридијан. Са њом је провела четири месеца на првом месту "Beatport" листе. Mixmag је оценио као нумеру године. Њени наступи доступни на You Tube каналу бележе преко два милиона прегледа. Идентичан успех се догодио и 2016. са песмом "Odd Concept" коју је објавио Diynamic.

Морала је озбиљно да се доказује и показује. Поготово на почетку, када је често наступала бесплатно. Сам долазак из родног града Ампаро у најближи велики - Сао Пауло је био трошак. Имала је само 17 када је почела са професионалним ангажманом. Мајка је често возила, а неретко је помагао и брат јер, неко је требало да преноси тешку опрему. Већ у 20. години је схватила да је на правом путу. Публика је јасно стављала до знања да "откида" на њене битове.

У Ампару се налазио клуб њеног оца, "Six" у коме је Anna направила прве музичке кораке. Клуб је имао неколико одвојених просторија са различитим музичким програмом. Сваког викенда, Anna је са само 14. година пуштала локални ритам. Брзо је открила да је музика из друге просторије много више привлачи. Тамо се слушао техно. Њој, због година, отац није дозвољавао приступ. Дечја радозналост је учинила своје и кад год је имала прилике, искрадала се са свог радног места и одлазила да посматра шта се дешава на другом крају клуба. Све више је слушала очеве плоче, а новац зарађен од наступа је трошила искључиво на набавку својих. Користила је студио од брата у коме је по 10 сати дневно вежбала пуштање музике. Више нико није могао да је заустави. Техно је постао њена страст за коју живи.

Да, можда је рођена да буде ди-џеј. Бескомпромисан рад и труд су ипак учинили да се судбински запис оствари. Препознатљива по црном облачењу од главе до пете и бујној коси. Далеко више по прецизно контролисаном, а опет потпуно експлозивном техну. Anna је присутна и нема намеру да се склони.