Ona je ta - dj Anna

Na prvi pogled, ona je misteriozna dama. Na prvi bit je potpuno jasno da njen muzički arsenal diktira ultra jak tehno. Svojim pesmama vozi od 0 do 100 u roku od odmah

Nedelja 09. jun 2019.

cover image

Za neke Anna, za druge Ana Miranda. Izrazito dragocen muzički proizvod sa etiketom made in Brazil već duže vreme boravi u Barseloni. Stručni žiri na Ibici joj je 2016. uručio nagradu za najboljeg novog di-džeja. Mislila je da je to maksimum, a onda je njen talenat eksplodirao i uspeh krenuo vrtoglavom brzinom.

Tehno koji pravi izdaje za etikete Kompakt, Domino, Turbo i NovaMute. Jednako je posvećena autorskom radu, remiksima i obrađivanju čuvenih pesama. Sve što će njen nastup učiniti fantastičnim dolazi u obzir.

Smatra da svako na planeti ima svoju svrhu. Ona je svoju pronašla već u 14. godini. Dok je dolazila u noćni klub svog oca, upijala je svaki trenutak. Znala je da je posao di-džeja jedino što želi. Nije gubila vreme. Tinejdžerka je krenula da vežba, istražuje i otkriva muziku. Identičnu dozu radoznalosti je zadržala i danas. Zbog toga je omiljena među kolegama. Ako Carl Cox, Solomun, Sven Väth, Chris Liebing, Richie Hawtin, Adam Beyer i drugi rado sarađuju sa njom, svaka kritika na njen račun je suvišna.

Tomorrowland, Awakenings, Ultra Resistance Miami, Carl Cox Revolution u klubu Space Ibiza, Space Ibiza Closing, Solomun +1, Rex Club u Parizu, DC10, Tobacco Dock u Londonu, Rainbow Serpent Festival i Resistance u klubu Privilege Ibiza su samo neki od kultnih događaja na kojima je bila gost.


Brazilski temperament joj izbija iz svake pore i neverovatnom brzinom se prenosi na sve koji su na dance floor-u. Pesma "Hidden Beauties" je njena lična karta sa kojom je osvojila svaki meridijan. Sa njom je provela četiri meseca na prvom mestu "Beatport" liste. Mixmag je ocenio kao numeru godine. Njeni nastupi dostupni na You Tube kanalu beleže preko dva miliona pregleda. Identičan uspeh se dogodio i 2016. sa pesmom "Odd Concept" koju je objavio Diynamic.

Morala je ozbiljno da se dokazuje i pokazuje. Pogotovo na početku, kada je često nastupala besplatno. Sam dolazak iz rodnog grada Amparo u najbliži veliki - Sao Paulo je bio trošak. Imala je samo 17 kada je počela sa profesionalnim angažmanom. Majka je često vozila, a neretko je pomagao i brat jer, neko je trebalo da prenosi tešku opremu. Već u 20. godini je shvatila da je na pravom putu. Publika je jasno stavljala do znanja da "otkida" na njene bitove.

U Amparu se nalazio klub njenog oca, "Six" u kome je Anna napravila prve muzičke korake. Klub je imao nekoliko odvojenih prostorija sa različitim muzičkim programom. Svakog vikenda, Anna je sa samo 14. godina puštala lokalni ritam. Brzo je otkrila da je muzika iz druge prostorije mnogo više privlači. Tamo se slušao tehno. Njoj, zbog godina, otac nije dozvoljavao pristup. Dečja radoznalost je učinila svoje i kad god je imala prilike, iskradala se sa svog radnog mesta i odlazila da posmatra šta se dešava na drugom kraju kluba. Sve više je slušala očeve ploče, a novac zarađen od nastupa je trošila isključivo na nabavku svojih. Koristila je studio od brata u kome je po 10 sati dnevno vežbala puštanje muzike. Više niko nije mogao da je zaustavi. Tehno je postao njena strast za koju živi.

Da, možda je rođena da bude di-džej. Beskompromisan rad i trud su ipak učinili da se sudbinski zapis ostvari. Prepoznatljiva po crnom oblačenju od glave do pete i bujnoj kosi. Daleko više po precizno kontrolisanom, a opet potpuno eksplozivnom tehnu. Anna je prisutna i nema nameru da se skloni.