Журке по којима ће се памтити зимска сезона

Успомене нису расвета и стајлинг. Једино неизбрисиво је музика. И људи са којима се делио сваки бит

Недеља 12. мај 2019.

cover image

Очекивано, домаћи и страни ди-џејеви су током зиме учинили све да Београд ноћу буде најтраженија дестинација у овом делу Европе. Помало неочекивано, уз техно је r'n'b апсолутно владао ноћним дешавањима. Чак ни тренс није био запостављен. Ни један једини клабер не може да каже како није било клупских журки за њега. Не постоји викенд у коме максимална забава није била доступна. Ипак, неке журке ће се памтити много дуго.

Октобар и почетак зимског клабинга је почео савршено. Pan-Pot и Fabio Florido су били најпопуларнији из гостујућег табора, док су музику Београда презентовали Марко Настић, Илија Ђоковић, Александра Дуенде, Тијана Т, Concrete DJz и други. Топ техно је означио да стиже непоновљива клупска зима.

Новембар је донео гала парти програм под једним именом. Дебитантско издање фестивала No Sleep је окупило скоро 70 ди-џејева, а било је толико добро да баш нико није размишљао о хладном времену и градској гужви. Биће велики изазов поновити овакву фешту и окупити једнако добре извођаче из целог света.


Ноћна музичка стража града је исувише увежбана да би четири дана провода била довољна за цео месец. Зато је у последњој новембарској недељи Борис Брејча на великој журци освојио и оне који до тада нису били његови фанови.

Нова година у Београду је почела много пре последње децембарске ноћи. Дневна и ноћна дешавања широм града су била увертира за спектакл који је уследио 22. децембра. Те ноћи су два Марка, Карола и Настић, непогрешиво пуштали музику целу ноћ. Након овог догађаја, новогодишња ноћ апсолутно није била императив. Зато је јануарски клабинг продужио празничну еуфорију. Из викенда у викенд, ђускало се без престанка.

Hot Since 82, Alan Fitzpatrick, Andrew Meller и Peter Portman су од просечног фебруара направили лудницу. Клупска дешавања у марту су такође прошла у знаку гостовања познатих имена. Dixon и Gerd Janson су уз помоћ Кристијана Молнара и Николе Вемића обележили трећи месец. Многи су помислили да ће априлска забава бити на граници постојећег али су, срећом, погрешили. Април у клубовима је био феноменалан. Долазак звезде из Мичигена са искуством дугим пуну деценију је одушевио публику. Seth Troxler је уживо показао због чега је омиљен на свим меридијанима.

Мај једнако почетак краја. Журке у затвореним просторима више нису занимљиве, а сплавови и клубови под отвореним небом преузимају организацију. С обзиром на репертоар, ово ће бити месец за памћење. Black Coffee се враћа у град. Исто ће учинити и Gus Gus. Sam Paganini, Mathame, Blond:ish и Radio Slave су репрезенти дугачке листе гостију који ће доћи у мају. Домаћи извођачи су далеко бројнији. Биће управо онако како је било целе зимске сезоне. Врхунски.