Žurke po kojima će se pamtiti zimska sezona

Uspomene nisu rasveta i stajling. Jedino neizbrisivo je muzika. I ljudi sa kojima se delio svaki bit

Nedelja 12. maj 2019.

cover image

Očekivano, domaći i strani di-džejevi su tokom zime učinili sve da Beograd noću bude najtraženija destinacija u ovom delu Evrope. Pomalo neočekivano, uz tehno je r'n'b apsolutno vladao noćnim dešavanjima. Čak ni trens nije bio zapostavljen. Ni jedan jedini klaber ne može da kaže kako nije bilo klupskih žurki za njega. Ne postoji vikend u kome maksimalna zabava nije bila dostupna. Ipak, neke žurke će se pamtiti mnogo dugo.

Oktobar i početak zimskog klabinga je počeo savršeno. Pan-Pot i Fabio Florido su bili najpopularniji iz gostujućeg tabora, dok su muziku Beograda prezentovali Marko Nastić, Ilija Đoković, Aleksandra Duende, Tijana T, Concrete DJz i drugi. Top tehno je označio da stiže neponovljiva klupska zima.

Novembar je doneo gala parti program pod jednim imenom. Debitantsko izdanje festivala No Sleep je okupilo skoro 70 di-džejeva, a bilo je toliko dobro da baš niko nije razmišljao o hladnom vremenu i gradskoj gužvi. Biće veliki izazov ponoviti ovakvu feštu i okupiti jednako dobre izvođače iz celog sveta.


Noćna muzička straža grada je isuviše uvežbana da bi četiri dana provoda bila dovoljna za ceo mesec. Zato je u poslednjoj novembarskoj nedelji Boris Brejča na velikoj žurci osvojio i one koji do tada nisu bili njegovi fanovi.

Nova godina u Beogradu je počela mnogo pre poslednje decembarske noći. Dnevna i noćna dešavanja širom grada su bila uvertira za spektakl koji je usledio 22. decembra. Te noći su dva Marka, Karola i Nastić, nepogrešivo puštali muziku celu noć. Nakon ovog događaja, novogodišnja noć apsolutno nije bila imperativ. Zato je januarski klabing produžio prazničnu euforiju. Iz vikenda u vikend, đuskalo se bez prestanka.

Hot Since 82, Alan Fitzpatrick, Andrew Meller i Peter Portman su od prosečnog februara napravili ludnicu. Klupska dešavanja u martu su takođe prošla u znaku gostovanja poznatih imena. Dixon i Gerd Janson su uz pomoć Kristijana Molnara i Nikole Vemića obeležili treći mesec. Mnogi su pomislili da će aprilska zabava biti na granici postojećeg ali su, srećom, pogrešili. April u klubovima je bio fenomenalan. Dolazak zvezde iz Mičigena sa iskustvom dugim punu deceniju je oduševio publiku. Seth Troxler je uživo pokazao zbog čega je omiljen na svim meridijanima.

Maj jednako početak kraja. Žurke u zatvorenim prostorima više nisu zanimljive, a splavovi i klubovi pod otvorenim nebom preuzimaju organizaciju. S obzirom na repertoar, ovo će biti mesec za pamćenje. Black Coffee se vraća u grad. Isto će učiniti i Gus Gus. Sam Paganini, Mathame, Blond:ish i Radio Slave su reprezenti dugačke liste gostiju koji će doći u maju. Domaći izvođači su daleko brojniji. Biće upravo onako kako je bilo cele zimske sezone. Vrhunski.