Seth Troxler - првих десет година

Ди-џеј и продуцент коме пут до врха није био посут звездама. Зато је данас више него поносан на себе и своју музику која се слуша у целом свету

Понедељак 08. апр 2019.

cover image

Не може баш сваки ди-џеј да привуче скоро 900.000 фоловера на друштвеним мрежама. Прави пратиоци се не окупљају тако лако. Када је Seth Troxler главна тема, код њега ништа није једноставно. Али је бескрајно забавно.

Свој, креативан, помало луцидан и невероватно талентован. Упечатљива појава на глобалној електронској сцени већ годинама диктира ритам на Ибици. Његове журке су међу најтраженијим, а посебно је велика гужва када наступа на аутентичном издању клабинга познатим под именом Circoloco.

Годинама уназад и сада, када је један од водећих на Ибици - сви га желе. Пре него што је стигао до статуса иконе електронске музике није било тако. Детињство без много могућности и рани развод родитеља нису од њега направили губитника већ личност која се бори. И никада не одустаје.

Не прихвата лимите и не подноси калупе. Ово је посебно изражено у музици коју прави. Инди рок, Чикаго хаус, минимал техно, амбијентални звук и психоделија су му омиљени жанрови. Једнако снажан печат оставља у другим облицима уметности. Посебна пасија му је храна. Доказ за последње је ресторан у Лондону "Smokey Tails" који је отворио са пријатељима.

Деби албум "Love Bezerker" је објавио 2006. Од првог до недавно објављеног "This is Then" осваја клабере, колеге и критичаре из читавог света. О његовој величини сведоче и бројне награде, посебно чувена "Top 100 DJs" коју му је доделио Resident Advisor 2013. Сарађивао је са готово свим ди-џејевима и продуцентима. Власник је и неколико етикета.


Seth Anthony Troxler је рођен у Мичигену. Одрастао је у Детроиту где је са само 14 година започео ди-џеј каријеру и већ наредне године је добио први позив за наступ. Базичне лекције му је предавао очух који је радио као ди-џеј на колеџу. Прекретницу у пословној сфери је направио током двехиљадитих селидбом у Берлин - техно престоницу и од тада бесповратно корача ка врху. Поред водећих клубова које је одавно обележио као своју територију, обавезан је гост на престижним фестивалима као што су Tomorrowland, Glastonbury и Coachella.