Seth Troxler - prvih deset godina

Di-džej i producent kome put do vrha nije bio posut zvezdama. Zato je danas više nego ponosan na sebe i svoju muziku koja se sluša u celom svetu

Ponedeljak 08. apr 2019.

cover image

Ne može baš svaki di-džej da privuče skoro 900.000 folovera na društvenim mrežama. Pravi pratioci se ne okupljaju tako lako. Kada je Seth Troxler glavna tema, kod njega ništa nije jednostavno. Ali je beskrajno zabavno.

Svoj, kreativan, pomalo lucidan i neverovatno talentovan. Upečatljiva pojava na globalnoj elektronskoj sceni već godinama diktira ritam na Ibici. Njegove žurke su među najtraženijim, a posebno je velika gužva kada nastupa na autentičnom izdanju klabinga poznatim pod imenom Circoloco.

Godinama unazad i sada, kada je jedan od vodećih na Ibici - svi ga žele. Pre nego što je stigao do statusa ikone elektronske muzike nije bilo tako. Detinjstvo bez mnogo mogućnosti i rani razvod roditelja nisu od njega napravili gubitnika već ličnost koja se bori. I nikada ne odustaje.

Ne prihvata limite i ne podnosi kalupe. Ovo je posebno izraženo u muzici koju pravi. Indi rok, Čikago haus, minimal tehno, ambijentalni zvuk i psihodelija su mu omiljeni žanrovi. Jednako snažan pečat ostavlja u drugim oblicima umetnosti. Posebna pasija mu je hrana. Dokaz za poslednje je restoran u Londonu "Smokey Tails" koji je otvorio sa prijateljima.

Debi album "Love Bezerker" je objavio 2006. Od prvog do nedavno objavljenog "This is Then" osvaja klabere, kolege i kritičare iz čitavog sveta. O njegovoj veličini svedoče i brojne nagrade, posebno čuvena "Top 100 DJs" koju mu je dodelio Resident Advisor 2013. Sarađivao je sa gotovo svim di-džejevima i producentima. Vlasnik je i nekoliko etiketa.


Seth Anthony Troxler je rođen u Mičigenu. Odrastao je u Detroitu gde je sa samo 14 godina započeo di-džej karijeru i već naredne godine je dobio prvi poziv za nastup. Bazične lekcije mu je predavao očuh koji je radio kao di-džej na koledžu. Prekretnicu u poslovnoj sferi je napravio tokom dvehiljaditih selidbom u Berlin - tehno prestonicu i od tada bespovratno korača ka vrhu. Pored vodećih klubova koje je odavno obeležio kao svoju teritoriju, obavezan je gost na prestižnim festivalima kao što su Tomorrowland, Glastonbury i Coachella.