Дешавања у граду за викенд

На програму нису квалитетни догађаји. Оно што следи је више од првокласне забаве

Среда 17. апр 2019.

cover image

Пролећна изложба цвећа у парку Мањеж под називом "Сунце и цвеће" је актуелна до недеље, 21. априла. Узгајивачи зеленог и шареног биља, четинара, декоративних стабљики и продавци комплетне опреме за цвеће, укупно њих 40 ће понудити најбоље за природно уређење простора. Попусти су спремни. Савети такође. Пожурите по своје ново цвеће и зеленило на традиционалну манифестацију под отвореним небом.

Београдска твђава је место одржавања велике забавне и едукативне манифестације. Витез фест 2019 ће у суботу и недељу, 20. и 21. априла вратити Калемегдан у Деспотову епоху. Чак шест векова у рикверц али са модерним програмом. Ово неће бити само естетска већ и етичка ретроспектива. Вредности које поседују само прави јунаци ће бити у центру пажње, а ту су и приче, представе и сјајна атмофера за све узрасте.


7. Мрњау викенд 21. априла од 11:00 до 17:00 у Дому омладине ће окупити оне који обожавају мачке и оне који знају баш све о њима. Фестивал посвећен овим изразито интелигентим животињама има и хуманитарни карактер. Више од 50 мачака је спремно за удомљавање, а уз новог кућног љубимца иду и поклони. Можда је баш ваш дом њихова нова адреса. Одговор на свако питање ће дати фениолошко друштво "Ле ПЕТит" и Ветерина Београд. Уз слоган-поруку "Дођите да предемо заједно" се позивају сви опчињени чупавим умиљатим створењима.

У недељу, 21. априла се једанаести пут за редом организује "Јевремова - улица сусрета". Слава Цвети и дан општине Стари град су повод за фешту у једној од најлепших београдских улица, у Господар Јевремовој. Гала музички програм за децу и на другој бини за одрасле, представе и финални спекакл - дефиле маскираних предшколаца су више него довољно добри разлози да дођете и шетате.