Dešavanja u gradu za vikend

Na programu nisu kvalitetni događaji. Ono što sledi je više od prvoklasne zabave

Sreda 17. apr 2019.

cover image

Prolećna izložba cveća u parku Manjež pod nazivom "Sunce i cveće" je aktuelna do nedelje, 21. aprila. Uzgajivači zelenog i šarenog bilja, četinara, dekorativnih stabljiki i prodavci kompletne opreme za cveće, ukupno njih 40 će ponuditi najbolje za prirodno uređenje prostora. Popusti su spremni. Saveti takođe. Požurite po svoje novo cveće i zelenilo na tradicionalnu manifestaciju pod otvorenim nebom.

Beogradska tvđava je mesto održavanja velike zabavne i edukativne manifestacije. Vitez fest 2019 će u subotu i nedelju, 20. i 21. aprila vratiti Kalemegdan u Despotovu epohu. Čak šest vekova u rikverc ali sa modernim programom. Ovo neće biti samo estetska već i etička retrospektiva. Vrednosti koje poseduju samo pravi junaci će biti u centru pažnje, a tu su i priče, predstave i sjajna atmofera za sve uzraste.


7. Mrnjau vikend 21. aprila od 11:00 do 17:00 u Domu omladine će okupiti one koji obožavaju mačke i one koji znaju baš sve o njima. Festival posvećen ovim izrazito inteligentim životinjama ima i humanitarni karakter. Više od 50 mačaka je spremno za udomljavanje, a uz novog kućnog ljubimca idu i pokloni. Možda je baš vaš dom njihova nova adresa. Odgovor na svako pitanje će dati feniološko društvo "Le PETit" i Veterina Beograd. Uz slogan-poruku "Dođite da predemo zajedno" se pozivaju svi opčinjeni čupavim umiljatim stvorenjima.

U nedelju, 21. aprila se jedanaesti put za redom organizuje "Jevremova - ulica susreta". Slava Cveti i dan opštine Stari grad su povod za feštu u jednoj od najlepših beogradskih ulica, u Gospodar Jevremovoj. Gala muzički program za decu i na drugoj bini za odrasle, predstave i finalni spekakl - defile maskiranih predškolaca su više nego dovoljno dobri razlozi da dođete i šetate.