Београдска тврђава - туристичка тура

Упознајте Београд да бисте га заволели још више

Субота 20. апр 2019.

cover image

Уз све већи број страних туриста који долазе у главни град Србије расте и интересовање домаћег становништва за откривањем београдских лепота. Туристичке туре у Београду су бројне али једна је посебна. Обујте удобну обућу и крените пут историје и културе на Калемегдан. Добродошли на разгледање Београдске тврђаве - сезона 2019.

Са једном улазницом ћете открити чак седам знаменитости. Небојшина кула, Стамбол капија, Римски бунар, Војни бункер, Сахат кула, Казамати Војног музеја и Велики барутни магацин су објекти у којима ће вас дочекати запослени Београдске тврђаве. Они имају невероватно знање и још већу жељу да вам пренесу важне али и занимљиве чињенице.


Историјски значај, директно упознавање са сваким здањем, разлози због којих су настали и истините приче о томе шта се некада дешавало у њима као и презентација поставки у сваком од њих чине садржај уникатног разгледања изразито важног дела града.

Поново је актуелан и Дино парк "Јура авантура". На истом месту, код Стамбол капије, у природној величини је постављено више од 35 реплика праисторијских рептила. Неки су покретни и испуштају звуке. Намењени првенствено најмлађој популацији мада је едукативна забава загарантована за сваког посетиоца.

Ово је једна од омиљених градских атракција за фотографисање која осим веома фотогеничних успомена пружа и учење кроз игру. Радионице, играоница, истраживања и откопавање фосилних остатака, представе и предавања уз присуство аниматора су на располагању током читаве туристичке сезоне. Без дилеме, сви на Калемегдан!