Beogradska tvrđava - turistička tura

Upoznajte Beograd da biste ga zavoleli još više

Subota 20. apr 2019.

cover image

Uz sve veći broj stranih turista koji dolaze u glavni grad Srbije raste i interesovanje domaćeg stanovništva za otkrivanjem beogradskih lepota. Turističke ture u Beogradu su brojne ali jedna je posebna. Obujte udobnu obuću i krenite put istorije i kulture na Kalemegdan. Dobrodošli na razgledanje Beogradske tvrđave - sezona 2019.

Sa jednom ulaznicom ćete otkriti čak sedam znamenitosti. Nebojšina kula, Stambol kapija, Rimski bunar, Vojni bunker, Sahat kula, Kazamati Vojnog muzeja i Veliki barutni magacin su objekti u kojima će vas dočekati zaposleni Beogradske tvrđave. Oni imaju neverovatno znanje i još veću želju da vam prenesu važne ali i zanimljive činjenice.


Istorijski značaj, direktno upoznavanje sa svakim zdanjem, razlozi zbog kojih su nastali i istinite priče o tome šta se nekada dešavalo u njima kao i prezentacija postavki u svakom od njih čine sadržaj unikatnog razgledanja izrazito važnog dela grada.

Ponovo je aktuelan i Dino park "Jura avantura". Na istom mestu, kod Stambol kapije, u prirodnoj veličini je postavljeno više od 35 replika praistorijskih reptila. Neki su pokretni i ispuštaju zvuke. Namenjeni prvenstveno najmlađoj populaciji mada je edukativna zabava zagarantovana za svakog posetioca.

Ovo je jedna od omiljenih gradskih atrakcija za fotografisanje koja osim veoma fotogeničnih uspomena pruža i učenje kroz igru. Radionice, igraonica, istraživanja i otkopavanje fosilnih ostataka, predstave i predavanja uz prisustvo animatora su na raspolaganju tokom čitave turističke sezone. Bez dileme, svi na Kalemegdan!