Alan Fitzpatrick: фаворит техно планете

Свој, популаран, квалитетан и има таленат који респектује читава електро нација

Понедељак 28. јан 2019.

cover image

Alan Fitzpatrick, музички уметник своје генерације. Када медији попут BBC Radio 1, Mixmag и Resident Advisor кажу за Алана да је међу водећим ди-џејевима данашњице, нема места никаквој сумњи да је управо такав - перфектан у сваком смислу. Од најпознатијих клубова преко великих фестивала до светског ланца fast food хране, његова музика се слуша свугде.

Дефинитивно најзвучније име британске електро сцене влада универзумом. Southampton је његово место рођења али је одавно превазишао локалне оквире. Музиком га је "заразио" отац још у детињству. Иако је одрастао на соул и поп нотама, тврд електронски звук му је омиљен.

Све је почело крајем 2008. када је објавио деби сингл "Nine Hours Later" за сопствену етикету "8 Sided Dice Recordings". Већ наредне године постаје тражено име. Велики бум се догодио 2011. када је потписао уговор са етикетом "Drumcode" иза које стоји легендарни Adam Beier. Из те сарадње су проистекла три високо котирана албума, Static, Face Of Rejection и Insurgent Series. Упоредо је објављено и мноштво ремикса које је публика оценила као врхунске.


Alan Fitzpatrick ни једног тренутка није запоставио продукцијски рад. Услуге његовог модерног студија у коме настају велики хитови радо користе и John Digweed, Nick Muir, Slam, Joey Beltram, Dustin Zahn, Joel Mull и многи други. Све што Алан потпише као продуцент се обавезно нађе међу топ 100 песама "Beatport" техно листе.

Дефитнитвно, сва врата клабинга су се отворила за Алана 2016. након сингла "We Do What We Want" и компилације "Fabric 87" за етикету "We Are The Brave". Иако је један од фаворита на глобалном нивоу, има сјајне односе са колегама. Са публиком посебно. Где год да наступа наилази на огромну подршку.