Alan Fitzpatrick: favorit tehno planete

Svoj, popularan, kvalitetan i ima talenat koji respektuje čitava elektro nacija

Ponedeljak 28. jan 2019.

cover image

Alan Fitzpatrick, muzički umetnik svoje generacije. Kada mediji poput BBC Radio 1, Mixmag i Resident Advisor kažu za Alana da je među vodećim di-džejevima današnjice, nema mesta nikakvoj sumnji da je upravo takav - perfektan u svakom smislu. Od najpoznatijih klubova preko velikih festivala do svetskog lanca fast food hrane, njegova muzika se sluša svugde.

Definitivno najzvučnije ime britanske elektro scene vlada univerzumom. Southampton je njegovo mesto rođenja ali je odavno prevazišao lokalne okvire. Muzikom ga je "zarazio" otac još u detinjstvu. Iako je odrastao na soul i pop notama, tvrd elektronski zvuk mu je omiljen.

Sve je počelo krajem 2008. kada je objavio debi singl "Nine Hours Later" za sopstvenu etiketu "8 Sided Dice Recordings". Već naredne godine postaje traženo ime. Veliki bum se dogodio 2011. kada je potpisao ugovor sa etiketom "Drumcode" iza koje stoji legendarni Adam Beier. Iz te saradnje su proistekla tri visoko kotirana albuma, Static, Face Of Rejection i Insurgent Series. Uporedo je objavljeno i mnoštvo remiksa koje je publika ocenila kao vrhunske.


Alan Fitzpatrick ni jednog trenutka nije zapostavio produkcijski rad. Usluge njegovog modernog studija u kome nastaju veliki hitovi rado koriste i John Digweed, Nick Muir, Slam, Joey Beltram, Dustin Zahn, Joel Mull i mnogi drugi. Sve što Alan potpiše kao producent se obavezno nađe među top 100 pesama "Beatport" tehno liste.

Defitnitvno, sva vrata klabinga su se otvorila za Alana 2016. nakon singla "We Do What We Want" i kompilacije "Fabric 87" za etiketu "We Are The Brave". Iako je jedan od favorita na globalnom nivou, ima sjajne odnose sa kolegama. Sa publikom posebno. Gde god da nastupa nailazi na ogromnu podršku.