Два пута балет на леду

Уметничка фантазија за све генерације

Недеља 02. дец 2018.

cover image

Балет и уметничко клизање су феноменалан спој. Из угла учесника, представе које спајају два потпуно различита плеса су дефинитивно врхунац у каријери. Из угла публике, овакви догађаји изазивају максималне овације и вечно се памте. Овог децембра, у Београду, тачније на Новом Београду се организују чак два спектакла на леду. Један за старије, други за најмлађе. Оба за препоруку.

Савршена класика. Руски државни балет из Санкт Петербурга 7. децембра гостује у Сава центру. У два термина - од 18:00 и 20:30, прослављени ансамбл ће извести чувено дело "Лабудово језеро" Петра Иљича Чајковског. Трупа броји 30 балетских играча, олимпијских победника, лидера на готово свим међународним такмичењима у клизању. Руски државни балет постоји од 1967. године, а у своју биографију су уписали више од седам хиљада наступа широм света. Освојили су планету, дозволите да освоје и вас.

Уметност за децу. Бајка "Снежана и седам патуљака" ће се играти на леду од 7. до 9. децембра у Штарк Арени. Припрадници трупе "Russian Ice Stars" ће дочарати догодовштине Снежане, принца, патуљака и преосталих ликова. Акробације на леду ће изгледати још боље уз одличну музику и расвету. Чувена прича о прелепој принцези која је загризла отровну јабуку датира из 1937. године, а осмислили су је Браћа Грим. Ипак, Волт Дизни је прославио бајку која и данас важи за једну од најбољих свих времена. Глумачко-плесни шоу је идеална увертира у новогодишње расположење како за децу, тако и за одрасле.