Dva puta balet na ledu

Umetnička fantazija za sve generacije

Nedelja 02. dec 2018.

cover image

Balet i umetničko klizanje su fenomenalan spoj. Iz ugla učesnika, predstave koje spajaju dva potpuno različita plesa su definitivno vrhunac u karijeri. Iz ugla publike, ovakvi događaji izazivaju maksimalne ovacije i večno se pamte. Ovog decembra, u Beogradu, tačnije na Novom Beogradu se organizuju čak dva spektakla na ledu. Jedan za starije, drugi za najmlađe. Oba za preporuku.

Savršena klasika. Ruski državni balet iz Sankt Peterburga 7. decembra gostuje u Sava centru. U dva termina - od 18:00 i 20:30, proslavljeni ansambl će izvesti čuveno delo "Labudovo jezero" Petra Iljiča Čajkovskog. Trupa broji 30 baletskih igrača, olimpijskih pobednika, lidera na gotovo svim međunarodnim takmičenjima u klizanju. Ruski državni balet postoji od 1967. godine, a u svoju biografiju su upisali više od sedam hiljada nastupa širom sveta. Osvojili su planetu, dozvolite da osvoje i vas.

Umetnost za decu. Bajka "Snežana i sedam patuljaka" će se igrati na ledu od 7. do 9. decembra u Štark Areni. Pripradnici trupe "Russian Ice Stars" će dočarati dogodovštine Snežane, princa, patuljaka i preostalih likova. Akrobacije na ledu će izgledati još bolje uz odličnu muziku i rasvetu. Čuvena priča o prelepoj princezi koja je zagrizla otrovnu jabuku datira iz 1937. godine, a osmislili su je Braća Grim. Ipak, Volt Dizni je proslavio bajku koja i danas važi za jednu od najboljih svih vremena. Glumačko-plesni šou je idealna uvertira u novogodišnje raspoloženje kako za decu, tako i za odrasle.