Ко је Борис Брејча

Диск-џокеј је прошлост. За садашњост није довољан ни кец у рукаву. Модерном свету је неопходан џокер

Понедељак 29. окт 2018.

cover image

Немац. Електронски фанатик. Толико креативан да је патентирао сопствени жанр у техно универзуму. Његова музика и појава апсолутно подижу расположење. Не постоји клуб нити фестивал на коме је наступао, а да није "покупио" најбоље критике. Boris Brejcha је име са којим клабинг добија сасвим другу димензију. И бит.

Маска џокера је његов заштитни знак. Лични печат је етикета "Fckng Serious". У 2012. години је осмислио сопствени правац, high-tech minimal који је дефинисао као "интелигентна музика будућности". Поред свега је стигао да креира и "Boris Brejcha Showcase" који представља фузију његове експерименталне, а одличне музике и наступа под маском. Другачији провод је приредио током 2017. Аутобус, истог назива као и етикета је крстарио Европом, а сви путници су били одушевљени. Очекује се нова тура незаборавних журки на точковима.


Борис Брејча је рођен 1981. године. Музиком се бави од детињства. Професионалну каријеру је започео 2006. са два издања - Monster и Yellow Kitchen. Оба је објавио "Autist Records" из Берлина. Наредне песме, My Love, Die Maschinen Sind Gestrandet и Lost Memory су изашле на тржиште под етикетом "Harthouse". Управо у њима се први пут чује Борисово музичко експериментисање без конкуренције. Убрзо након лансирања три ултимативна хита је уследила награда магазина "Raveline" за изузетан таленат. Исте године, 2007. је креирао још добрих песама под псеудонимом "Anna". Са толико енергије, постигнутог успеха на домаћем терену и невероватне ауторске музике, светска каријера је била неизбежна.