Ko je Boris Brejča

Disk-džokej je prošlost. Za sadašnjost nije dovoljan ni kec u rukavu. Modernom svetu je neophodan džoker

Ponedeljak 29. okt 2018.

cover image

Nemac. Elektronski fanatik. Toliko kreativan da je patentirao sopstveni žanr u tehno univerzumu. Njegova muzika i pojava apsolutno podižu raspoloženje. Ne postoji klub niti festival na kome je nastupao, a da nije "pokupio" najbolje kritike. Boris Brejcha je ime sa kojim klabing dobija sasvim drugu dimenziju. I bit.

Maska džokera je njegov zaštitni znak. Lični pečat je etiketa "Fckng Serious". U 2012. godini je osmislio sopstveni pravac, high-tech minimal koji je definisao kao "inteligentna muzika budućnosti". Pored svega je stigao da kreira i "Boris Brejcha Showcase" koji predstavlja fuziju njegove eksperimentalne, a odlične muzike i nastupa pod maskom. Drugačiji provod je priredio tokom 2017. Autobus, istog naziva kao i etiketa je krstario Evropom, a svi putnici su bili oduševljeni. Očekuje se nova tura nezaboravnih žurki na točkovima.


Boris Brejča je rođen 1981. godine. Muzikom se bavi od detinjstva. Profesionalnu karijeru je započeo 2006. sa dva izdanja - Monster i Yellow Kitchen. Oba je objavio "Autist Records" iz Berlina. Naredne pesme, My Love, Die Maschinen Sind Gestrandet i Lost Memory su izašle na tržište pod etiketom "Harthouse". Upravo u njima se prvi put čuje Borisovo muzičko eksperimentisanje bez konkurencije. Ubrzo nakon lansiranja tri ultimativna hita je usledila nagrada magazina "Raveline" za izuzetan talenat. Iste godine, 2007. je kreirao još dobrih pesama pod pseudonimom "Anna". Sa toliko energije, postignutog uspeha na domaćem terenu i neverovatne autorske muzike, svetska karijera je bila neizbežna.