Баште о којима прича цео град

Ресторани у којима се уз савршену храну и пиће сервира и чист хедонизам

Петак 31. авг 2018.

cover image

Идила звана Београд је у целом свету позната по врхунском угоститељству. Надалеко чувени српски специјалитети, пице и пасте какве се тешко проналазе у матичној Италији, одличан суши, најквалитетнија риба и све што можете да замислите је доступно у београдским ресторанима, и то у савршеном издању. Једнако важно је и где се ужива. Док не крену јесење кише, баште су главна места у граду. Постоји не једна, већ три баште у Београду у којима је сваки проведени минут спектакуларан.

Популарна Бетон хала је посебно актуелна у летњем периоду. Вести, планови, тајне и акције се, у складу са савременим градским ритуалима, саопштавају близу реке. Док сумирате утиске о авантурама које је донело лето 2018. сместите се у башту једног ресторана који је читав свет спојио на истој адреси. Амбар. Модеран и традиционалан. Опуштен и свечан. За сваки дан и најважније датуме. Башта из које се пружа поглед на београдски рај - реку Дунав. Атмосфера је увек идеална, било да сте дошли са важним поводом или сасвим случајно. Уколико вам је потребан сладак разлог, кремпите by Амбар су најбољи изговор за уживање у овом делу града.


Несвакидашње опуштајућа локација скривена у центру Врачара је башта ресторана Мала Фабрика Укуса. Буквално изолована од свега што нарушава релаксацију и природне токове. Испод раскошних крошњи, окренута ка уређеном зеленилу, ова адреса је апсолутни фаворит за буђење уз кафу и прженице, али и романтичну вечеру. Без бриге организујте пословни ручак са партнерима из иностранства. Након што дегустирају понуду из дела јеловника под називом "Традиција", преговори ће проћи никада лакше. Фантастичан амбијент пружа све што је потребно. Свакоме.

Лето је, тако да - назад на Дунав, тачно на Земунски кеј. И то у Супермаркет талас,  ресторан који се не пропушта. Фузија природне лепоте и истанчаног смисла за креирање оригиналног провода су оно што вам треба у сваком тренутку. Можете сами да се будите уз реку и сјајне укусе, овде нема непријатних погледа јер седите искључиво у сопственом друштву. Забава у великој башти је током целог дана. Међутим, вечери су специјалитет овог ресторана. У башти Таласа, викенд почиње у среду. Ди-џејеви и врхунски коктел мајстори од среде до суботе у периоду од 20:00 до 01:00 заузимају један део баште и претварају је у прави pre-party простор. Уколико нисте расположени за клабинг, а јесте за сусрете и одличну гастрономију, остатак баште, тик уз реку ради у регуларном режиму. Једноставно, на једном месту постоји све.