Bašte o kojima priča ceo grad

Restorani u kojima se uz savršenu hranu i piće servira i čist hedonizam

Petak 31. avg 2018.

cover image

Idila zvana Beograd je u celom svetu poznata po vrhunskom ugostiteljstvu. Nadaleko čuveni srpski specijaliteti, pice i paste kakve se teško pronalaze u matičnoj Italiji, odličan suši, najkvalitetnija riba i sve što možete da zamislite je dostupno u beogradskim restoranima, i to u savršenom izdanju. Jednako važno je i gde se uživa. Dok ne krenu jesenje kiše, bašte su glavna mesta u gradu. Postoji ne jedna, već tri bašte u Beogradu u kojima je svaki provedeni minut spektakularan.

Popularna Beton hala je posebno aktuelna u letnjem periodu. Vesti, planovi, tajne i akcije se, u skladu sa savremenim gradskim ritualima, saopštavaju blizu reke. Dok sumirate utiske o avanturama koje je donelo leto 2018. smestite se u baštu jednog restorana koji je čitav svet spojio na istoj adresi. Ambar. Moderan i tradicionalan. Opušten i svečan. Za svaki dan i najvažnije datume. Bašta iz koje se pruža pogled na beogradski raj - reku Dunav. Atmosfera je uvek idealna, bilo da ste došli sa važnim povodom ili sasvim slučajno. Ukoliko vam je potreban sladak razlog, krempite by Ambar su najbolji izgovor za uživanje u ovom delu grada.


Nesvakidašnje opuštajuća lokacija skrivena u centru Vračara je bašta restorana Mala Fabrika Ukusa. Bukvalno izolovana od svega što narušava relaksaciju i prirodne tokove. Ispod raskošnih krošnji, okrenuta ka uređenom zelenilu, ova adresa je apsolutni favorit za buđenje uz kafu i prženice, ali i romantičnu večeru. Bez brige organizujte poslovni ručak sa partnerima iz inostranstva. Nakon što degustiraju ponudu iz dela jelovnika pod nazivom "Tradicija", pregovori će proći nikada lakše. Fantastičan ambijent pruža sve što je potrebno. Svakome.

Leto je, tako da - nazad na Dunav, tačno na Zemunski kej. I to u Supermarket talas,  restoran koji se ne propušta. Fuzija prirodne lepote i istančanog smisla za kreiranje originalnog provoda su ono što vam treba u svakom trenutku. Možete sami da se budite uz reku i sjajne ukuse, ovde nema neprijatnih pogleda jer sedite isključivo u sopstvenom društvu. Zabava u velikoj bašti je tokom celog dana. Međutim, večeri su specijalitet ovog restorana. U bašti Talasa, vikend počinje u sredu. Di-džejevi i vrhunski koktel majstori od srede do subote u periodu od 20:00 do 01:00 zauzimaju jedan deo bašte i pretvaraju je u pravi pre-party prostor. Ukoliko niste raspoloženi za klabing, a jeste za susrete i odličnu gastronomiju, ostatak bašte, tik uz reku radi u regularnom režimu. Jednostavno, na jednom mestu postoji sve.