The Hard Code Weekend

Легенде техно музике, популарни представници новије генерације и најбољи домаћи техно ди-џејеви заједно наступају овог викенда у Београду

Уторак 07. нов 2017.

cover image

The Hard Code Project организује велику журку од 10. до 12. новембра у клубу Хангар. Викенд посвећен техно музици окупља врхунске ди-џејеве и продуценте са светске електронске сцене и одличне домаће представнике. Првог дана, 10. новембра, наступају Dave Clarke (UK), Black Asteroid (USA), Christian Wunsch (ES), Luka Concrete (SRB) и Kobaya (SRB). Другог дана, 11. новембра, стејџ заузимају Planetary Assault Systems (UK), Dax J (DE), P.E.A.R.L. (DE), Speedy (SRB) и Марко Милосављевић, такође из Србије.


Dave Clarke је Енглез из Брајтона који годинама живи у Амстердаму, а домаћа публика је одлично упућена у његов рад. Светску каријеру је достигао сарађујући са бројним  музичарима из различитих жанрова, почев од Moby фазе, преко турнеје са Depeche Mode и миксовања за The Chemical Brothers. Недавно је објавио албум нови албум, а позитивне критике кажу да је опет "погодио" укус публике.

Black Asteroid, односно Bryan Black, доноси прави њујоршки звук на београдску клупску сцену. Музика коју ствара дефинише се као индустријски техно, а његов наступ је до последњег места попунио чувени Palazzi Dei Congressi у Риму, окупио многе заинтересоване на Amsterdam Dance Event догађају, обогатио Mysteryland festival и пронашао публику у бројним светским клубовима. Ди-џеј и продуцент који је обавезан извођач на недељи моде у Паризу се тренутно налази на великој турнеји и промовише последњи албум, објављен за Last Gang records, на коме су гостовали Cold Cave, Zola Jesus, Michele Lamy и Chris Liebing.

Christian Wunsch наступа широм света већ двадесет година. Објавио је  више од сто нумера за највеће етикете, гостовао на свим важним догађајима, радио у сопственим етикетама- Tsunami Records и Nine, али и сарађивао са познатим техно именима попут Surgeon, Regis, Mike Parker и Reeko. Све то најбоље приказује шта овај перфкетно прецизни извођач уме.


Planetary Assault Systems је пројекат који потписује Luke Slater, још један ветеран са светске сцене. Ритам који хипнотише, техно у неколико верзија и квалитетна продукција су оно што овај ди-џеј и продуцент ради још од почетка деведесетих година.

Dax J представља техно, произведен у Берлину. Из родне Енглеске је кренуо у освајање глобалних топ листа, а његов енергичан звук га високо позиционира међу најквалитетније техно извођаче. Одрастао је на типичном UK Jungle, Drum n Bass и Garage звуку и кроз његов рад се увек провлачи аутентичан underground ритам, а како је освојио бројне награде за досадашњи музички ангажман, очигледно је да публика радо слуша све што овај дипломирани музички инжењер створи.

P.E.A.R.L. долази из Шпаније, а његова музика се најчешће слуша у водећим клубовима попут Berghain и Трезор. Власник етикете Falling Ethics Records креира одличне live сетове у којима миксује јаке ритмове са амбијенталним и експерименталним нотама.


ПОВЕЗАНО