The Hard Code Weekend

Legende tehno muzike, popularni predstavnici novije generacije i najbolji domaći tehno di-džejevi zajedno nastupaju ovog vikenda u Beogradu

Utorak 07. nov 2017.

cover image

The Hard Code Project organizuje veliku žurku od 10. do 12. novembra u klubu Hangar. Vikend posvećen tehno muzici okuplja vrhunske di-džejeve i producente sa svetske elektronske scene i odlične domaće predstavnike. Prvog dana, 10. novembra, nastupaju Dave Clarke (UK), Black Asteroid (USA), Christian Wunsch (ES), Luka Concrete (SRB) i Kobaya (SRB). Drugog dana, 11. novembra, stejdž zauzimaju Planetary Assault Systems (UK), Dax J (DE), P.E.A.R.L. (DE), Speedy (SRB) i Marko Milosavljević, takođe iz Srbije.


Dave Clarke je Englez iz Brajtona koji godinama živi u Amsterdamu, a domaća publika je odlično upućena u njegov rad. Svetsku karijeru je dostigao sarađujući sa brojnim  muzičarima iz različitih žanrova, počev od Moby faze, preko turneje sa Depeche Mode i miksovanja za The Chemical Brothers. Nedavno je objavio album novi album, a pozitivne kritike kažu da je opet "pogodio" ukus publike.

Black Asteroid, odnosno Bryan Black, donosi pravi njujorški zvuk na beogradsku klupsku scenu. Muzika koju stvara definiše se kao industrijski tehno, a njegov nastup je do poslednjeg mesta popunio čuveni Palazzi Dei Congressi u Rimu, okupio mnoge zainteresovane na Amsterdam Dance Event događaju, obogatio Mysteryland festival i pronašao publiku u brojnim svetskim klubovima. Di-džej i producent koji je obavezan izvođač na nedelji mode u Parizu se trenutno nalazi na velikoj turneji i promoviše poslednji album, objavljen za Last Gang records, na kome su gostovali Cold Cave, Zola Jesus, Michele Lamy i Chris Liebing.

Christian Wunsch nastupa širom sveta već dvadeset godina. Objavio je  više od sto numera za najveće etikete, gostovao na svim važnim događajima, radio u sopstvenim etiketama- Tsunami Records i Nine, ali i sarađivao sa poznatim tehno imenima poput Surgeon, Regis, Mike Parker i Reeko. Sve to najbolje prikazuje šta ovaj perfketno precizni izvođač ume.


Planetary Assault Systems je projekat koji potpisuje Luke Slater, još jedan veteran sa svetske scene. Ritam koji hipnotiše, tehno u nekoliko verzija i kvalitetna produkcija su ono što ovaj di-džej i producent radi još od početka devedesetih godina.

Dax J predstavlja tehno, proizveden u Berlinu. Iz rodne Engleske je krenuo u osvajanje globalnih top lista, a njegov energičan zvuk ga visoko pozicionira među najkvalitetnije tehno izvođače. Odrastao je na tipičnom UK Jungle, Drum n Bass i Garage zvuku i kroz njegov rad se uvek provlači autentičan underground ritam, a kako je osvojio brojne nagrade za dosadašnji muzički angažman, očigledno je da publika rado sluša sve što ovaj diplomirani muzički inženjer stvori.

P.E.A.R.L. dolazi iz Španije, a njegova muzika se najčešće sluša u vodećim klubovima poput Berghain i Trezor. Vlasnik etikete Falling Ethics Records kreira odlične live setove u kojima miksuje jake ritmove sa ambijentalnim i eksperimentalnim notama.


POVEZANO