Lovefest Experience

Музика без граница

Петак 17. нов 2017.

cover image

*** НАПОМЕНА: ОВАЈ ДОГАЂАЈ ЈЕ ОТКАЗАН! ***

Lovefest Experience је заказан за 24. новембар од 22:00 у BelExpo центру. Специјална журка у организацији фестивала Lovefest ће представити три потпуно различита извођача - Francesco Tristano, Derrick May и Симфонијски оркестар РТС. Спекатуларан спој класичне и техно музике ће трајати до 06:00.


Francesco Tristano је аутентични уметник који не прави разлику између Бахових дела и техно сетова. Првенствено пијаниста који је пунио концертне дворане, након откривања клупске сцене Њујорка почиње са експериментисањем без ограничења. Прво издање енергичног споја је објавио 2007. године под називом "Not for piano" у коме је, између осталог, представио своју клавирску верзију песме "The Bells", хит са детроитске клупске сцене који је створио ди-џеј и продуцент Jeff Mills. Веома запажено је прошла и клавирска верзија "Strings of Life" коју потписује Derrick May. Упоредо са гостовањима по светским клубовима вредно ради и као  пијаниста класичне музике наклоњен епохи између барока и музике 20. века.


Derrick May се сматра предводником техно музике какву данас познајемо. Рођен је 6. априла 1963. године у Детроиту, а управо очеви техна, Juan Atkins и Kevin Saunderson су открили његов таленат, још у тинејџерским данима. Велика енергија и футуристичка перцепција су довеле до техно револуције али и до покретања house жанра. Сопствену етикету "Transmat" је основао 1986. године са идејом да се популаризује другачија музика, без освртања на правац али са наглашеним квалитетом. Сарадња са Македонским симфонијском оркестром из 2014. године је била остварење сна и још једна потврда колико овај ди-џеј и продуцент може. Апослутни владар електронског универзума и данас ствара, наступа и помера границе са истим циљем, да остави дугорочан утисак на публику.


Симфонијски оркестар РТС је стуб културе и представник најквалитетније музике у Србији већ 80 година. Од оснивања, 1937. године, оркестар је наступао широм планете и објавио бројна аудио и видео издања. Промовисање српске музичке баштине је увек примарни циљ, а мноштво освојених награда указује да свет има слуха за националну уметност и културу. Од 2005. године оркестром диригује Бојан Суђић, изузетан уметник чија креативност не познаје границе. Каријеру је започео 1985. године у Хору РТС-а, а од 1989. године је члан оркестра.


ПОВЕЗАНО