Blender party: Enrico Sangiuliano & Ramiro Lopez

Репрезенти модерне техно генерације са светске сцене ће београдским клаберима представити најбољи звук и провод за памћење

Петак 22. сеп 2017.

cover image

Организација Блендер за овај петак, 22. септембар, у Дом омладине доводи двојицу планетарно популарних ди-џејева и продуцената који креирају одличан провод где год да се појаве - Enrico Sangiuliano и Ramiro Lopez. Одличан техно догађај почиње наступом домаћих ди-џејева, којима се предвиђа велика каријера, а они су Илија Ђоковић и Никола Михаиловић. Почетак журке је заказан за 23:00, а улазнице су доступне на свим продајним местима Eventim-а и GigStix-а по цени од 690 динара.


Enrico Sangiuliano је ди-џеј и продуцент из Италије. Један од владара Beatport топ листе најпродаванијих издања је још у раном детињству показивао велико интересовање за стварање звукова. Користио је свакодневне предмете који су му доносили нови и занимљив звук, од кухињског посуђа преко дрвених клупа у парку. Тинејџерско доба је обележило откривање технологије и тада почиње да ствара музику на кућном рачунару. Раних девеседетих посећује журке у северној Италији и убрзо добија прилику да пушта музику. Пријатељ га је упознао са организаторима водећих техно журки, који су након само 10 минута слушања позвали Енрика да се прикључи тиму. Од тада, наредних десет година наступа широм Италије, од малих клубова преко великих дешавања, а његове песме су постале праве party химне међу свим истинским клаберима који су га пратили где год да је пуштао музику.

Продукцијска каријера којој је веома посвећен од самог почетка бележи велике успехе. Издаје за светске етикете попут Drumcode, Truesoul, Tronic, Octopus Recordings и Gem Recordings. Прво велико међунарнодно интересовање за његов рад је уследило у августу 2015. године, након избацивања ремикса песме од ди-џеј Бориса, Can You Hear Me. Трака се одржала на првом месту Beatport-а чак 14 недеља, ушла је у листу најпродаванијих песама у 2015. години и номинована је за IDMA Awards у "Best Techno/Tech House Track of 2015" категорији. Сарадња са веома успешним артистима као што су Armand Van Helden, Mark Reeve, Mauro Picotto, Paride Saraceni, Dusty Kid, Sven Vath, Adam Beier, Joseph Capriati, Karotte, Gregor Tresher, Alan Fitzpatrick, Pan Pot, Stephan Bodzin, Sam Paganini, Secret Cinema и многи други само потврђује да је Enrico Sangiuliano име које гарантује квалитетну техно музику.


Ramiro Lopez долази из Шпаније, а каријеру ди-џеја је започео 1996. године са наступима у мањим клубовима. Како се брзо сазнало да уме да направи сјајан провод, добио је позив да гостује у чувеном шпанском клубу Толедо. Управо овај ангажман је учинио да Рамиро постане светски познати ди-џеј који наступа широм планете, од Сао Паола и Пекинга до Барселоне и Ибице. Његова мисија је да учини људе срећним са музиком коју ствара и пушта.

Таленат за музику је показивао још у најмлађем добу, а креативност и иновативност које поседује су му донели велики успех у 2006. години када се препустио продукцији, истраживању жанрова и стварању уникатног звука. Постепено стицање искуства и размена знања и идеја са другим артистима је утицала да креира сопствени правац. Музика коју прави се не може сврстати само под један стил, она је комбинација различитих жанрова као што су r'n'b, downbeat, disco, funk, jazz, tech и groove, а може се дефинисати као ново, освежавајуће и јединствено. Иако је стекао светску популарност која му је донела сарадњу са бројним колегама и еминентним етикетама попут Odd, Drumcode, Suara, Intec и Octopus, сваког дана ради на себи и труди се да ствара још квалитетнију музику.


ПОВЕЗАНО