Blender party: Enrico Sangiuliano & Ramiro Lopez

Reprezenti moderne tehno generacije sa svetske scene će beogradskim klaberima predstaviti najbolji zvuk i provod za pamćenje

Petak 22. sep 2017.

cover image

Organizacija Blender za ovaj petak, 22. septembar, u Dom omladine dovodi dvojicu planetarno popularnih di-džejeva i producenata koji kreiraju odličan provod gde god da se pojave - Enrico Sangiuliano i Ramiro Lopez. Odličan tehno događaj počinje nastupom domaćih di-džejeva, kojima se predviđa velika karijera, a oni su Ilija Đoković i Nikola Mihailović. Početak žurke je zakazan za 23:00, a ulaznice su dostupne na svim prodajnim mestima Eventim-a i GigStix-a po ceni od 690 dinara.


Enrico Sangiuliano je di-džej i producent iz Italije. Jedan od vladara Beatport top liste najprodavanijih izdanja je još u ranom detinjstvu pokazivao veliko interesovanje za stvaranje zvukova. Koristio je svakodnevne predmete koji su mu donosili novi i zanimljiv zvuk, od kuhinjskog posuđa preko drvenih klupa u parku. Tinejdžersko doba je obeležilo otkrivanje tehnologije i tada počinje da stvara muziku na kućnom računaru. Ranih devesedetih posećuje žurke u severnoj Italiji i ubrzo dobija priliku da pušta muziku. Prijatelj ga je upoznao sa organizatorima vodećih tehno žurki, koji su nakon samo 10 minuta slušanja pozvali Enrika da se priključi timu. Od tada, narednih deset godina nastupa širom Italije, od malih klubova preko velikih dešavanja, a njegove pesme su postale prave party himne među svim istinskim klaberima koji su ga pratili gde god da je puštao muziku.

Produkcijska karijera kojoj je veoma posvećen od samog početka beleži velike uspehe. Izdaje za svetske etikete poput Drumcode, Truesoul, Tronic, Octopus Recordings i Gem Recordings. Prvo veliko međunarnodno interesovanje za njegov rad je usledilo u avgustu 2015. godine, nakon izbacivanja remiksa pesme od di-džej Borisa, Can You Hear Me. Traka se održala na prvom mestu Beatport-a čak 14 nedelja, ušla je u listu najprodavanijih pesama u 2015. godini i nominovana je za IDMA Awards u "Best Techno/Tech House Track of 2015" kategoriji. Saradnja sa veoma uspešnim artistima kao što su Armand Van Helden, Mark Reeve, Mauro Picotto, Paride Saraceni, Dusty Kid, Sven Vath, Adam Beier, Joseph Capriati, Karotte, Gregor Tresher, Alan Fitzpatrick, Pan Pot, Stephan Bodzin, Sam Paganini, Secret Cinema i mnogi drugi samo potvrđuje da je Enrico Sangiuliano ime koje garantuje kvalitetnu tehno muziku.


Ramiro Lopez dolazi iz Španije, a karijeru di-džeja je započeo 1996. godine sa nastupima u manjim klubovima. Kako se brzo saznalo da ume da napravi sjajan provod, dobio je poziv da gostuje u čuvenom španskom klubu Toledo. Upravo ovaj angažman je učinio da Ramiro postane svetski poznati di-džej koji nastupa širom planete, od Sao Paola i Pekinga do Barselone i Ibice. Njegova misija je da učini ljude srećnim sa muzikom koju stvara i pušta.

Talenat za muziku je pokazivao još u najmlađem dobu, a kreativnost i inovativnost koje poseduje su mu doneli veliki uspeh u 2006. godini kada se prepustio produkciji, istraživanju žanrova i stvaranju unikatnog zvuka. Postepeno sticanje iskustva i razmena znanja i ideja sa drugim artistima je uticala da kreira sopstveni pravac. Muzika koju pravi se ne može svrstati samo pod jedan stil, ona je kombinacija različitih žanrova kao što su r'n'b, downbeat, disco, funk, jazz, tech i groove, a može se definisati kao novo, osvežavajuće i jedinstveno. Iako je stekao svetsku popularnost koja mu je donela saradnju sa brojnim kolegama i eminentnim etiketama poput Odd, Drumcode, Suara, Intec i Octopus, svakog dana radi na sebi i trudi se da stvara još kvalitetniju muziku.